Öcalan’ın mektubu, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkması ve CHP'yi desteklemekten vazgeçmeyen HD(P)KK-2

OSMAN ÖCALAN MI DAHA ÇOK PKK’LI YOKSA KEMAL KILIÇDAROĞLU MU?

          Başlık size çok ilginç geldi değil mi? Ama CHP-HD(P)KK ilişkisini düzenli takip edenler için ilginç gelmeyecektir.

          Osman Öcalan daha önce 2015 yılında AKİT TV’de, 2016 yılında A Haber’de röportajı yapılmış biriydi. 23 Haziran İstanbul yerel seçimleri öncesi de TRT Kurdi’ye çıktı. Osman Öcalan TRT’ye çıkmasıyla ilgili daha sonra “TRT’den teklif geldi. Türkiye basınına yaklaşımım her zaman olumlu olmuştur. Başka kanal olsaydı, yine görüşürdüm. Devlet görevlilerinden herhangi bir teklif gelmedi” açıklamasını yapmıştı. Osman Öcalan TRT Kurdi’ye çıktığı günden bu yana Kılıçdaroğlu, Akşener, Babacan, Davutoğlu, Karamollaoğlu ve bunların kadroları, medyaları, trolleri HD(P)KK konusunda ne zaman sıkışsalar sürekli bu konuyu servis tabağında gündeme sokuyorlar.

          Bunlar içinde en trajikomiği de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. PKK’nın kapatılan televizyonu İMC TV’ye katılıp orada Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 2. ve 3. maddelerinin değiştirilmesini isteyen Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesi Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkmasını eleştiriyor. İşin ilginci Osman Öcalan TRT’de PKK’yı eleştiriyor, Kemal Kılıçdaroğlu ise Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmesini istiyor, PKK saflarında ölen terörist Aziz Güler’e PKK televizyonu IMC TV’de sahip çıkıyordu.

          Osman Öcalan’ın TRT’de Kurdi’ye çıkmasını eleştiren CHP’den bir başka örnek ise terör örgütü PKK’nın televizyon kanalı olarak bilinen Medya Haber’e çıkmalarıdır. Çıkan kişi de CHP’nin en geveze ismi Özgür Özel’dir. Ve bu PKK kanalında “Gara’da esas mesele vatandaşlarımızı kimin öldürdüğü değil” açıklamasını yaparak çok büyük tepki almıştı. Terör örgütü PKK vatandaşlarımızı öldürdü ama Özgür Özel için bu bir mesele değil… Medya Haber, Kandil’deki teröristbaşlarıyla sürekli röportajlar yapan ve PKK’ya ait bir propaganda kanalıdır. PKK’nın televizyon kanalına hükümeti eleştirmek için çıkan CHP, TRT’deki Osman Öcalan masalları anlatıyor. Şu hâle bakar mısınız?

          CHP’nin “PKK kanalı” aşkı bu kadar değil tabii… CHP’nin televizyon kanalı olan Halk TV de, PKK’nın bir başka televizyon kanalı olan Nuçe TV’ye canlı bağlantı kurarak haber sunmuştu.

          Görüldüğü gibi CHP’nin derdi PKK bağlantılı olmak değil. Öyle olsa kendileri PKK’nın televizyonlarında ne halt karıştıracaklar ki zaten?

          Osman Öcalan az bunların suyundan gitse PKK’lı teröristleri azmettirerek Hendek- Çukur ve Kobani olaylarında binlerce kişiyi öldürten, yaralayan terörist Demirtaş’a nasıl ki şeref madalyası takmaya kalkıyorlarsa Osman Öcalan’a da öyle takarlardı.

          Osman Öcalan da terör örgütü PKK’da kalmaya devam etse, Kandil’den kaçmamış olsaydı büyük ihtimal o da diğer teröristler gibi CHP’ye destek videosu çekerdi.

          Osman Öcalan, Kandil’den kaçtığı günden bu yana PKK’nın ölüm listesinde olan biriydi. Teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın 2013 yılında İmralı’da kendine ziyarete gelen heyete kardeşi Osman Öcalan’ın öldürülmesine dair kurgu talimatını şu sözlerle vermişti: “Osman alçağının bir mektubu var. Bunu öldürmeye gerek yok. Ama Kandil’e çekmek gerekir mi acaba? Kandil herkese açık, böyle de olmalı zaten. Benim adıma söyleyin. Çağırsınlar, dinlesinler. Varsa dertleri orada açarlar. Bu bütün küskünler ve kaçkınlar için geçerli. Osman’ı ve Botan’ı izlesinler. Tehlikeli işlere yönelebilirler. Sanmıyorum Cemil bunları öldürmek istesin, öldürmek için bir şeyler kurgulasın.” (s.165)

          Tüm bunları Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılmasını masumlaştırmak için değil, bir süreç hakkında bilgi vermek ve CHP merkezli ikiyüzlülükleri ortaya koymak için ifade ediyorum.

          TRT Kurdi’ye PKK’nın iç yüzünün anlatıldığı bir belgesel hazırlanır, Osman Öcalan ve geçmişte dağ kadrosunda bulunan başka teröristlerde o belgesel içinde konuşturulurdu, o zaman hiç kimsenin sesi çıkmazdı. Eskiden TRT’de merhum Güntaç Aktan’ın hazırlayıp sunduğu “Anadolu’dan Görünüm” isimli program böyle bir içerik sunuyordu. TRT’de buna benzer programlar yapılmalıdır. Terör örgütü PKK’nın hangi emperyalist ülkelerden silah ve çeşitli yardımlar aldığını, PKK’nın uyuşturucu trafiğini, gençleri dağa nasıl kaçırdıklarını, onlara tecavüz edip, uyuşturucuya nasıl alıştırdıklarını, nasıl İslam düşmanı olduklarını anlatsalar TRT Kurdi’nin bölge insanı üzerinde etkisi daha anlamlı olur. Osman Öcalan ve benzerleri çıksın çıksın bunları anlatsın…

          Ama içeriği boş ve İstanbul seçimlerine yorum yapmak için TRT’ye çıkarılması tarihi hata olmuştur. Zaten Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan bile “Osman Öcalan’ın TRT’nin herhangi bir kanalına çıkması bence yanlıştı, neden çıkarıldığını da hâlâ anlamış değilim.” Yazısıyla bu boş içeriğin yarattığı psikolojiyi ifade etmiştir.

          Osman Öcalan’ın CHP ve yandaşlarını rahatsız eden aslında TRT’ye çıkarılması değildir, Osman Öcalan’ın HD(P)KK çizgisinde CHP ile uyum içinde olmamasıdır. Şimdi Osman Öcalan daha önce A Haber’e çıkıp “Demirtaş, lider bir kişilik değildir, militandır.” Derken, Kemal Kılıçdaroğlu “Bu tür iddianameleri, Selahattin Demirtaş Bey göğsüne şeref madalyası olarak takacaktır.” Diyorsa, Ekrem İmamoğlu “Demirtaş’ın siyasetini beğenen birisiyim. Hâlâ alkışlıyorum. Ülkenin ihtiyaç duyduğu dille süreç yönetti. Takdir ettim.” Diyorsa bu CHP’de rahatsızlık yaratmaz mı?

          Osman Öcalan TRT Kurdi’de Kandil’i eleştirip, oradaki oyunları “Kandil meşruluğunu yitirmiş bir yönetimdir artık.” diye izah etmeye kalkarsa Kandil’deki tüm teröristlerden yazılı ve görüntülü destek açıklaması almış CHP bundan rahatsız olmaz mı?

Gelelim Osman Öcalan ile CHP’nin bir ortak noktasına…

          Osman Öcalan, A Haber’deki itiraflarında ne demişti: PYD’nin kuruluşunda bende vardım. PYD’nin %70’i PKK militanlarından, %30’u da PKK sempatizanlarından oluşuyor.

          PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan 2013 yılında Irak yerel medyasına yaptığı açıklamada; “PYD’nin kurulması (2003) görevinin Murat Karayılan’a verildiği ancak Karayılan’ın ‘bunu yapmayacağını’ söylemesi üzerine, İran’daki PJAK gibi PYD’yi de kendisinin kurduğunu, partinin isminde Suriye rejiminin tepkisini çekmemek için Kürdistan kelimesini kullanmadıklarını, PYD’nin PKK’ya bağlı olduğu ve PKK’nın verdiği kararlara göre hareket ettiği” hususlarını ifade etmişti.

          Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD’nin sözde askeri kolu YPG için Kemal Kılıçdaroğlu ne diyor: YPG terör örgütü değil, vatanını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum.

          Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ne diyor: Biz kardeşsek, sınırımızda başkası olacağına PYD olsun. Bizce hiç bir sakıncası yok”

Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ne diyor:

          “Ne ben ne arkadaşlarım PYD’nin terör örgütü olup olmadığına dair bir değerlendirme yapacak istihbari bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değiliz”

          Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ne diyor: “PYD terör örgütü değildir”

          Peki, Osman Öcalan’ın kurduğu PYD için CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu ne diyor: “PYD, kendi topraklarını küresel bir vahşet örgütüne karşı korumaya çalışan bir yapılanmadır”

          Yani neymiş, Osman Öcalan’ın mirası PYD-YPG’yi yaşatmaya, korumaya çalışan bizzat Kemal Kılıçdaroğlu ve ihanet içinde debelenen kadrosuymuş…

          Geçmişte dağda teröristlik yapan Osman Öcalan PKK’yı eleştiriyor, terörist Demirtaş’ı eleştiriyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu parti terör örgütü PKK ile iş birliği yapıyor, siyasi uzantısı HDP ile ittifak yapıyor, terörist Demirtaş’ın serbest bırakılmasını ve ona şeref madalyası takılmasını istiyor.

          Şunu anlayın artık CHP’nin derdi üzüm yemek değil, bağcıyı dövmektir. Terör örgütü PKK ile tavizsiz mücadele eden hükümet ve Cumhur İttifakı’dır. Son 6 yılda öldürülen 18 bini aşan terörist sayısı bunun ispatıdır. CHP ise terör örgütlerine yapılan operasyonlar önünde engeldir. Afrin’e yapılan operasyonda nasıl barikat kurmaya çalıştıklarını tüm dünya görmüştür. PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile nasıl tek vücut oldukları artık duymayan, bilmeyen yoktur.

          ABD’nin kontrolündeki PKK ile çok uyumlu iş birliği yapan CHP’nin teröristbaşı Öcalan’ın mektubu, Osman Öcalan’ın TRT’ye çıkarılması üzerinden yaptıkları hiçbir propagandaya aldanmayın… Aldanan kesinlikle ahmaktır. Bunun kanıtı da CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin “Hem Abdullah Öcalan hem de PKK konusunda CHP-HDP arasında görüş farklılığı olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusuna “Bu konularda bir sorun olduğunu düşünmüyoruz.” Diye cevap veren HDP Eş Başkanı Mithat Sancar’dır. Bizim kaynağımız görüldüğü gibi CHP’nin ittifak ve proje ortağı HDP’nin en başındaki şahıstır.

          Hele teröristbaşı Öcalan İmralı’dan “Kemal’e selam söyleyin. Ulusalcılar CHP’yi aşağıya çekiyor” dediğinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’de niye bir tane ulusalcı bırakmadığını şimdi daha iyi anlıyoruz. Kemal, CHP’yi ne hâle getirdin Kemal!

          Terörle tavizsiz mücadele eden hükümetin bazen bu yolda propaganda hataları olabilir ama Kemal Kılıçdaroğlu ve yancıları bizzat PKK propagandası ve iş birliği yapmaktadır. Yaşanan bu olayları bu açıdan değerlendirirseniz daha sağlıklı yorumlar yapabilirsiniz.