Oda TV isimli bir haber sayfası var. Yazarları arasında PKK’nın siyasi uzantılarında siyaset yapmış kişiler, Fethullah Gülen’i öve öve bitiremeyen ve bu konuda kitap yazanlar, velhasıl her türlü fikri dönek var… Yani Oda TV’de var da var… Sırf Sabahattin Önkibar gibi iftirayı ve yalanı nefes alıp vermek gibi kullanan adamın varlığı bile bu sayfanın kimlik referansı olabilir.

Oda TV isimli bu sayfa, Sözcü yazarı Soner Yalçın’a ait…

          Doğu Perinçek’in yayın organlarında yetişmiş ve tanınmış olan Soner Yalçın da değişik bir kişilik…

          Bu değişik kişiliğini, geçmişini ve mevcutta neler yaptığını defalarca kaleme aldım. Yazılarını ve yaptıklarını yan yana getirince “Bu Soner Yalçın kaç kişilik?” diye sormadan edemiyoruz.

          Bir bakıyorsunuz vatanseverlikten, milli olmaktan bahsediyor. Bir bakıyorsunuz, CHP’nin PKK kanadını yüceltmek için seferberlik başlatıyorlar. Bu konuda geçmişte çok örnekli yazılar yazdım.

          Soner Yalçın geçtiğimiz günlerde Sözcü gazetesinde CHP’nin ilişkilerini, durduğu noktayı eleştiren yazı yazdı. Yazısının sonunu şu cümlelerle bitirdi:

          "Emperyalizm dönemi bitmiştir!” diyerek her dönem yanılan sol liberaller ile, yeni CHP yönetimi masa etrafında toplanıverdi!  CHP yönetimi de “emperyalizm çağı bitti” mi diyor? Parti okulunda ne öğretiliyor merak ediyorum. Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhu nerede?

Soner Yalçın, CHP’ye sormuş ama biz cevap verelim.

          “Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhu” HDP ve Demirtaş aşığı, PKK kurucusu teröristbaşı Sakine Cansız’ın ardından ağıtlar yakan, onu terörist görmediğini söyleyen, Sözde Ermeni soykırımı propagandası yapan, diğer terör örgütü önderlerine selam yollayan, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sözünden rahatsız olan Canan Kaftancıoğlu’nun yanında olmaktır.

          “Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhu” Pontus haritaları önünde yılışarak pozlar veren, HDP ve Demirtaş aşığı, 15 Temmuz kahramanı şehit Ömer Halisdemir’in ismine bile katlanamayan, Barış Pınarı Harekâtı'na karşı çıkan, bölücülüğe hizmet eden HDP’li belediyelere kayyum atanmasını Avrupa’nın ayağına gidip şikâyet eden Ekrem İmamoğlu’nun yanında olmaktır.

          “Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhu” Türk ordusu ve emniyet güçleri, Diyarbakır Sur’da terör örgütü PKK’ya karşı mücadele ederken, gönlünü teröristlerden yana açan, HDP’lilerin eylemine katılıp “HDP’nin gücüne güç katmaya geldim” diyen, bölücü terör örgütüne yardım ve yataklıktan dolayı kayyum atanan HDP’li belediye başkanlarına sahip çıkan, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakalım” diyecek kadar vizyonsuz Rumculuk yapan, terör örgütlerini bitirmek için başlatılan Barış Pınarı Harekâtı'na tepki gösteren Tunç Soyer’in yanında olmaktır.

          Bu örneğini verdiğim üç kişiye “Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhuna” tezat oluşturduğu için mi toz kondurmadın Soner Yalçın?

           Sen böyle sandığın için 24 saat bu isimleri ve benzerlerinin kazanması ve başarılı olması için propagandalarını yaptın değil mi Soner Yalçın?

          Atatürk’ün emaneti CHP’yi PKK’nın, YPG’nin, FETÖ’nün, DHKP-C’nin siyasi karargâhına dönüştürmüş CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan hiç bahsetmiyorum. Çünkü onunla ilgili vereceğimiz örnekler sayfalarımıza sığmaz.

          Oda TV bu “Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhuna” aykırı her şeyi yapan CHP’nin kazanması için, kraldan çok kralcı olmadı mı?

          Oda TV’nin en çok okunan yazarı Nihat Genç bile “Bakıyorum ki Oda TV’de sapma var. Yanlış bir yola girilmiş. Bazen bilmediğin yollarda gidersin, bir sapağa girersin yanlış bir yola çıkarsın. Ben hep öyle yaptım. Yanlış yola girdiysem geri dönmüşümdür. Ama Oda TV, 5-6 aydır; İmamoğlu aday olduktan sonra o kadar artık üç dört defa yanlış yola girdi. Artık geri dönsek de çıkamayız. Benim burada Canan Kaftancıoğlu’nu öven insanların bulunduğu bir yerde bulunmam mümkün değildir. Bu kadar yanlışın içinde biz olamayız. Bunlar etnik milliyetçidir. Bu ülkeyi bölmeye, parçalamaya geldiklerini kendileri söylüyor. Şimdi meydan bunlara kaldı. CHP'nin dümenini ele geçirince bunlar önemli hale geldi. Bizden şunu istiyorlar; Nihat Genç, Kaftancıoğlu'nun etnik milliyetçiliğini desteklesin. CHP'li kitleler ne der bilemem, ben kendimi kurtarma peşindeyim. O yüzden Oda TV'de yazamam” sözleriyle Oda TV’den ayrıldığını duyurmadı mı?

          “Anti-emperyalist tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhu” konusunda sen hangi hassasiyeti gösterdin ki, her yanı bozulmuş CHP’den bu konuda düzelme bekliyorsun Soner Yalçın?

           Maddi menfaatler için mi, yoksa bir yerlere çalışan provokatör olduğun için mi, yoksa algılamaların zayıf olduğu için mi bunu yapıyorsun?

          Afrin’deki Zeytin Dalı Operasyonu’nu öven yazılar yazdın ama desteğini tamamen operasyona karşı olan CHP’ye verdin.

         PKK’ya karşı gibi yazılar yazıyorsun ama desteğini tamamen PKK ile ittifak yapan CHP’ye veriyorsun.

         CHP’yi bırak da “Anti-emperyalist, tam bağımsızlıkçı Kuvayı Milliye ruhu” sende var mı yok mu, bir gün de onu yaz Soner Yalçın…

Senin Oda TV’nin hali de Ben ne söylüyorum, tamburam ne çalıyor” şeklindedir.