Sonradan Çiçero ismini almış İlyas Bazna’nın 2. Dünya Savaşı’na olan etkisini konu alan film, 19540’lı yılların atmosferini usta bir şekilde yansıtırken, savaş yıllarında yaşananları da gözler önüne seriyor. Haberimizde, tarihi bir savaş filmi olan Çiçero’nun konusu ve oyuncuları hakkında detaylı bilgileri derledik…

ÇİÇERO FİLMİNİN KONUSU

Çiçero filmi, Almanya'nın bozguna uğramasında oldukça önemli bir payı olan ve 2. Dünya Savaşının gidişatını değiştiren casus Çiçero’nun savaş sırasındaki rolünü ve savaş sonrasındaki hayatını konu alıyor.

2. Dünya Savaşı sırasında Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nde uşak olarak çalışan İlyas Bazna, Almanlar adına ajanlık yapmaya başlar ve kod adı olarak ona Çiçero ismi verilir.

İlyas Bazna, oynadığı kritik rol sayesinde savaşın gidişatını değiştirse de, uygulamaya alınan T4 ile engelli pek çok kişinin iğneyle uyutulmasına ve gaz odalarına gönderilmelerine engel olamaz.

İlyas Bazna’nın savaştaki etkisini ve savaş sonrası yaşadıklarını beyaz perdeye yansıtacak olan filmin yönetmen koltuğunda Serdar Akar oturuyor.

OYUNCU KADROSU VE OYNADIKLARI ROLLER

Erdal Beşikçioğlu: İlyas Bazna

Burcu Biricik: Cornelia Kapp

Ertan Saban: Wellington

Murat Graipoağaoğlu: Moyzisch

Tamer Levent: Sir Hughe

Mehmet Ulay: Franz von Papen

Çiğdem Selışık Onat: Wife Franz von Papen

Levent Ülgen: Numan Menemencioğlu

ÇİÇERO HANGİ KANALDA, SAAT KAÇTA?

Koronavirüs nedeniyle dizi çekimlerine ara verilmesi televizyon kanallarının da yayın akışında değişikliklere neden oldu. Pek çok kanal bugüne kadar yayınlanmamış filmleri akşam kuşağında yayıınlamaya başladı. 

Çiçero filmi de bu akşam (20 Nisan Pazartesi) saat 20.30'da FOX TV ekranlarında olacak.

Editör: Haber Merkezi