Her takımın kadrosunda görmek isteyeceği cinsten üç golcü santrfordan ikisinin kenarda oturması israftı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ne zaman ki Rize’de sıkıntıya düştü. Kazanmak adına üç santrforunu bir arada sahaya sürdü. Sonuç aldı, “Çift santrfor oynayabiliriz” dedi.

Tabi usta hoca, oyuncularının formunu da beğenmemiş olabilir. Ancak, her hafta birini denemesi aslında tek santrforu arayış görüntüsüydü.

Ve maça Mohamed ve Halil ile başladı Galatasaray. Golün erken gelmesi artı bir avantaj sayılır ancak, bu iki futbolcu ilk yarıda kaleyi tutan 5 net vuruş yaptı. Direğin dibinden çıkanlar hariç. Üstelik, kanatlardan hiç orta gelmemesine, beklerin hiç oyuna çıkmamasına karşın. İki genç, dikine gelen topların hepsine atak yapıp, pres yapıp şut denediler.

Rakip, en son geçen sezon Galatasaray’a yenildikten sonra 12 maçtır bileği bükülmemiş Konyaspor’du. Golcüleri bu kadar kaçırırken, ilk tehlikeyi 55’de yaşadı ev sahibi.

Oyunun sete dönüşememesi, Konyaspor’un, aldığı topları kenarlara kanatlara açıp tehlike yaratmaya başlamasıyla Terim, oyuna el attı. Tek santrforlu, kalabalık orta sahalı bir oyuna döndü. İlk başta etkili gibi görünen ezber hamle, konuk takımın baskısı ile hafifleyince oyun Galatasaray ceza alanı etrafına yığıldı Sonrasında kalesini savunmak zorunda kalan ev sahibi, 30 saatlik yoldan uykusuz gelen Muslera’nın birkaç pozisyona izin vermemesiyle üç puana ulaştı. Ve Terim’e, kanatlardan da desteklenirse çok iş yapacak iki santrforlu bir gerçek kaldı.