Kurtlar Vadisi'nin Savcı Leyla'sı olarak tanınan Çiğdem Batur sosyal medya hesabından isyan etti. Çiğdem Batur hakkında detaylar bu sebeple merak edildi. Ünlü oyuncu Çiğdem Batur birçok film ve tiyatroda oynadı. Son olarak televizyon programı da sunan Çiğdem Batur ilk olarak 2004 yılında televizyona çıktı. 

ÇİĞDEM BATUR SOSYAL MEDYADA İSYAN ETTİ!

Oyuncu Çiğdem Batur, yıllar önce kendisini taciz eden kişi tekrar ortaya çıkınca isyan etti. Sosyal medya hesabından seslenen Batur, "Bu şahsın ceza alması için canla başla uğraşacağım" dedi.

Çiğdem Batur kimdir?

Yaşadığı korkuyu sosyal medya hesabından anlatan Batur, şunları söyledi:

"4-5 sene önce benim bir davam vardı. Birçoğunuz biliyor. Bilmeyenler için de tekrar söylemek istiyorum. Bu bir sapık davasıydı. İsmi Erdinç olan şahıs gerek mesaj ve aramayla beni, ailemi ve çevremi taciz etti. Daha sonra işi ilerletip evime çiçekler ve benzeri bir takım hediyeler yolladı. Tiyatro oyunumun hepsine bilet alıp, Twitter'da, 'Şu koltukta oturup, seni izliyorum, gözüm üzerinde' yazdığı taciz mesajlarıyla o dönem dava açmıştık. Daha önce herhangi suçu işlemediği için cezası ötelenmişti. 4-5 yıl içinde hiç tepki vermediğimiz ve tevazu gösterdiğimiz için kendini daha bir hak sahibi gibi gördü taciz konusunda... Beni, ailemi ve arkadaşlarımı arıyor. Benimle alakalı endişeli bırakıyor. Bu davanın peşine bırakmayacağım. Ben ve benim gibi kadınlar, sen ve senin gibi sapıklarla hayatı boyunca uğraşmak zorunda kalıyor. Buna göz yummayacağım. Sizin gibi sapıklara tepki göstermedikçe ve siz ceza almadıkça maalesef bu ülkede kadına şiddet ve kadına ölümleri her geçen gün daha fazla artıyor. Cesaretin varsa bana yazdığın mesajları bu videonun altına aynı özgüvenle yazsana... İşte o iş öyle olmuyor. Bu işin arkasındayım. Bu şahsın ceza alması için canla başla uğraşacağım"

ÇİĞDEM BATUR KİMDİR?

Ayşe Çiğdem Batur, 13 Temmuz 1982 tarihinde Düzce'de doğmuştur. İlkokul, ortaokul ve liseyi Düzce'de okuduktan sonra Ankara, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden mezun oldu. Ardından İstanbul, Bahçeşehir Üniversitesi İleri Oyunculuk bölümünde yüksek lisansını yaptı. Çiğdem Batur ilk olarak 2004 yılında art televizyonunda yayınlanan Alışveriş Çantası isimli programın sunuculuğunu yapmıştır.

Oyunculuk hayatına Gazi Üniversitesinde okurken Üniversitesinin tiyatro topluluğu olan Grup Mimus'la başladı. Daha sonra da Başkent İletişim Akademisi'nde diksiyon, sunuculuk spikerlik ve dublaj eğitimlerini tamamladı ve 2001-2003 yılları arasında TRT'de sözleşmeli olarak yönetmen ve program asistanlıkları yaptı. 2003-2006 yılları arasında yine TRT'de Kulvar Farkı, Savaşta Barış'ta Türk Ordusu, Gençlik Her Zaman programlarının sunuculuğunu yaptı. 2006 yılında Ankara'dan İstanbul'a taşındı. Aynı zamanda dublaj çalışmalarına da devam etmiştir.

2006 yılında "Gümüş" adlı dizide Songül Öden, Kıvanç Tatlıtuğ, Ekrem Bora, Güngör Bayrak, Laçin Ceylan, Tarık Ünlüoğlu ile birlikte oynadı. 2007 yılında başlayan "Vazgeç Gönlüm" adlı dizide Murat Han ve Bulut Aras ile başrolde oynamış ve iki farklı karaktere can vermiştir. 2009 yılında Turkcell Mobil İnternet Reklamında oynadı. Çiğdem Batur, 2010 yılında "Büşra" adlı sinema filminde Tayanç Ayaydın ile başrolde oynadı. 2010 yılından sonra Necati Şaşmaz'ın Polat Alemdar rolü ile başrolde olduğu "Kurtlar Vadisi Pusu" adlı diziye Çiğdem Batur, "Savcı Leyla" karakterini canlandırmak için girdi. Aynı zamanda 2010 yılında Eray Yasin Işık'ın yazdığı Göksel Kortay'ın yönettiği "Baş Belası" adlı tiyatro oyununda rol aldı.

Çiğdem Batur Rol Aldığı Tiyatro Oyunları :

2010 - Baş Belası (Eray Yasin Işık) - Tiyatro Esen

Macbett (Eugene Ionesco)

Kulaktan Kulağa (Lady Issabel)

Bir Şehnaz Oyun (Turgut Özakman)

Philipp Hotz'un Büyük Öfkesi (Max Frisch)

Çiğdem Batur Filmleri ve Dizileri :

2015 - Pinhan (Gamze) (Sinema Filmi)

2015 - Bizim Hikaye (Tuba) (Sinema Filmi)

2009 - 2011 - Papatyam (Fulya) (Tv Dizisi)

2010 - Kurtlar Vadisi Pusu (Savcı Leyla Türkmen)(Tv Dizisi)

2009 - Büşra (Alara)(Sinema Filmi)

2007-2008 - Vazgeç Gönlüm (Goncagül - Defne)(Tv Dizisi)

2007 - Genco (Hazal Kaya seslendirmesi) (Tv Dizisi)

2006 - Gümüş (Dilek) (Tv Dizisi)

2003 - Soğan (kısa film)

Editör: Haber Merkezi