Cimilli İbo son günlerde geçirdiği rahatsızlıklar nedeniyle gündemdeydi. Karadeniz müziğinin sevilen ismi Cimilli İbo'nun sağlık durumu merak ediliyordu. İstanbul'da tedavi gören Cimilli İbo'nun vefat ettiği açıklandı. Cimilli İbo'nun vefat haberi sevenlerini ve ailesini yasa boğdu. Tavırları ve müzikleriyle Cimilli İbo herkesin gönlünde iyi bir yer edinmişti. Peki Cimilli İbo kimdir, neden öldü? 

CİMİLİ İBO NEREDE DEFNEDİLECEK?

49 yaşında hayatını kaybeden sevilen sanatçı Cimilli İbo'nun cenazesi yarın Rize İkizdere Cimil'de defnedilecek.

Cimilli İbo

CİMİLİ İBO HASTALIĞI NEYDİ, NELER YAŞANDI?

Cimilli İbo, geçtiğimiz yıl koronavirüse yakalanmış ve günlerce yoğun bakımda kalmıştı. Daha sonra ünlü sanatçı, böbrek yetmezliği ve kandaki aşırı enfeksiyondan dolayı yeniden yoğun bakımda tedavi görmüştü.

2020 yılının Eylül ayında yakalandığı koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılan ve durumunun kötüleşmesinin ardından yoğun bakıma alınan Karadeniz müziğinin sevilen ismi İbrahim Özer'in iyileşme göstermesi sonrasında tedavisine evde devam edilmişti. Ancak Cimilli İbo, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. İbrahim Özer'in vefatı sevenlerini yasa boğdu.

Cimilli İbo

CİMİLLİ İBO'NUN GERÇEK İSMİ NEDİR?

'Cimilli İbo' lakaplı sanatçının gerçek ismi İbrahim Özer'dir.

CİMİLLİ İBO KİMDİR?

Rizeli sanatçı Cimilli İbo (İbrahim Özer), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Tedavi süresinde kanında aşırı enfeksiyona rastlanan Cimilli İbo, yaşam mücadelesini kaybetti.

Karadeniz müziğinin sevilen ismi Cimilli İbo'nun vefat haberini Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan oyuncu Zafer Kalfa tarafından açıklandı.

12 Mayıs 1972 tarihinde Trabzon'da dünyaya gelen Cimilli İbo, çocukluğundan beri türkü söylemeyi ve kemençe çalmayı sevdiği için devamlı evden kaçarak İstanbul ve İzmir'deki akrabalarının yanına gitti. Bu nedenle lisede okulu bıraktı.

Cimilli İbo, renkli kişiliği ile dikkat çekmeyi başardı. Cimilli İbo, "İnadım İnat" adlı dizinin oyuncu kadrosunda rol aldı.

CİMİLİ İBO ŞARKILARI

Sibelim
Cayır Cayır Yanayi
Kakara Kikiri
Şakacı
Oyna, Cimilli İbo
Fıkralar
Konser Coşkusu
Hasretim Hepinize
Benida
Esma Hala
Sevdalı
Cimil'linin Düzüne
Ağla Yüreğim Ağla
Kemençe
Yalan Dünya Boş
Sallama Çayı

Editör: Haber Merkezi