Yavuz Müftüoğlu / TÜRKGÜN

Fransız otomotiv üreticisi Citroen, bir süredir sessiz kaldığı kompakt hatchback pazarına, yeni C4 ile geri döndü.

Tasarımıyla olduğu kadar teknoloji ve konfor özellikleriyle öne çıkan yeni C4, klasik bir hatchback tasarımı yerine, SUV’leri andıran detaylarıyla da markanın en güçlü oyuncuları arasında yerini alıyor. Yeni C4’ün Türkiye lansmanında konuşan Citroen Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, ilk 4 ayda iç pazarın yüzde 72’lik büyüme oranına ulaştığını söyledi.

Mart sonunda pazar ritminin 1 milyona işaret ettiğini ifade eden Alkım, “Nisan ayında evet bir daralma oldu ama biz hâlâ 2021 senesindeki toplam pazar adedini 800 bin- 850 bin bandında görüyoruz. 2018 senesinde, 12 bin seviyelerinde gerçekleşen toplam satış adedi mevcutken, 2021 yılı için toplam 40 bin adetlik bir hedef belirledik kendimize. C4’ün de gelmesiyle beraber daha sonra C3 Aircross’un makyajlanmasıyla beraber hedefimize kolaylıkla ulaşabileceğimizi düşünüyorum. 2018-2021 kıyaslamasında 3.2 katlık bir büyüme görüyoruz” dedi.

PANDEMİYE RAĞMEN REKOR

Selen Alkım, "2021 senesinde bu bütün pandemi şartlarına, kapanma koşullarına rağmen, hâlâ bu hedef adedi koruduğumuzu söyleyebilirim. Ve bu adetle biz, aslında Citroen’nin bütün Türkiye’deki faaliyet yılları içerisindeki en büyük satış performansını bu sene gerçekleştireceğimizi gururla söylemek istiyorum” ifadesini kullandı.

Bu başarının arkasında muazzam bir ekip çalışması olduğunu vurgulayan Alkım, “Her geçen gün artan müşteri memnuniyeti var. Marka imajı var. Ama diğer yandan da sayısı her geçen gün artan, Türkiye’yi git gide daha çok kapsayan bayi teşkilatımız var. 2019 senesinde tekrar, markayı ilk aldığımız dönemde, toplam bayi teşkilatımız Türkiye’nin genelinin ancak yüzde 59’unu ancak kapsıyorken bugün yüzde 92 oranında bir kapsama oranıyla karşı karşıyayız. 51 tane yetkili satıcımızla müşterilerimize hizmet veriyoruz." dedi.

YENİ C4’ÜN PAYI BÜYÜK

Yeni Citroen C4, 219 bin ile 367 bin lira arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor. Araçta 1.2 litrelik benzinli motorun 3 farklı (100, 130 ve 155 beygir) versiyonuyla birlikte 130 beygidrlik 1.5 litre dizel motor seçenekleri sunuluyor.

Hazirandan aralık ayının sonuna kadar yaklaşık 4 bin adetlik C4 satışı hedeflediklerini söyleyen Selen Alkım, “Toplam yılda yüzde 9’luk bir segment payı oluştururken, Haziran-Aralık’ta yüzde 12’lik bir segment payı oluşturuyor gibi gözüküyor. Toplam satışlarımızın da yüzde 10’unu C4’ten gerçekleştireceğiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi