Coca-Cola, kağıt şişeleri test etmeye başladı
Coca-Cola Company, yakın gelecekte plastik şişelerden kağıt şişelere geçebilir. Amerikalı şirket, Macaristan’daki tesislerde sürdürülebilirlik oranı yüksek bir kağıt şişeyi test ettiğini belirtti.

SlashGear’ın aktardığı bilgilere göre Coca-Cola Company, sürdürülebilir kağıt şişeler üretmek için Danimarkalı şirket The Paper Bottle Company ile çalışıyor.

Şirketin sürdürülebilirlik çalışmaları hem gezegen hem de sektör farkındalığı için çok büyük bir önem taşıyor. Zira plastik kullanımı arttıkça, su kaynaklarının kirlenme oranı da artıyor.

Araştırmalara göre her yıl 9 milyon ton plastik atık, plajlardan, nehirlerden ve derelerden okyanuslara akıyor. Bu da, okyanuslarda yaşayan canlıların bol miktarda plastik yutmalarına neden oluyor.

Coca-Cola’nın geri dönüştürülebilir kağıt şişelere yönelmesi bu yüzden çok değerli. Belki de gelecekte içeceklerimizin büyük bir bölümünü kağıt şişelerden içebiliriz.

Özel bir teknoloji ile geliştirilen sürdürülebilir şişe, biyo-bazlı bir malzemeden üretildi. Şişe, içeceği tutan geri dönüştürülebilir plastik bir kaplamanın yanı sıra plastik bir kapağa sahip. Coca-Cola’ya göre kağıdın dış kısmı oksijene, karbondioksite ve sıvılara direnecek şekilde tasarlandı.

Kağıt Coca-Cola şişelerinin, pilot proje kapsamında önümüzdeki yaz aylarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Coca-Cola’nın projeye ilişkin paylaştığı video:

Editör: Haber Merkezi