Eğitim hayatı günümüzde çok daha erken başlıyor. 4 yaşında kreşlerde başlayan eğitim bundan sonra analitik düşünceye yönlendirecek olan kodlamayı da beraberinde getiriyor. Çocukların alışkanlıkları da her geçen gün değişmeye başladı. Eskiden bebek ve arabayla oyalanan çocuklar şimdilerde bilgisayar, tablet ve akıllı telefonları kullanmaya başladılar. Bu becerilerini de sistemin içine girerek devam ettirebiliyorlar.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın haberine göre; çizgi Film için bir dönem sabah kuşağını bekleyen neslin çocukları istedikleri anda ister akıllı TV’lerden, ister bilgisayarlardan isterseler de tabletlerden anında isteklerine uygun çizgi filmi seyredebilir hale geldi.

Etkileşimli teknolojiyle birlikte çocukların eğitiminde de inovasyona gidilmeye başlandı. Çağa ayak uydurmak zorunda olan çocuklar yeni dünya düzeni içinde yerini almak için bilişim sektörüne yöneliyor.

Ülkemizde de bilişime yönelik yatırımlar her geçen gün artıyor. Devlet destekli olarak 1 Milyon Yazılımcı projesi bunlardan sadece biriydi. Özellikle de Teknofest’te çocuk ve gençlerin yaptığı çalışmalar geleceğe ışık tutuyor.

 

Editör: Haber Merkezi