Mahallenin çöpsüsü olan Apti'nin (Kemal Sunal), zabıta müdürü (Şener Şen) ile aynı kızı (Ayşen Gruda) sevmesini trajikomik bir şekilde anlatan Çöpçüler Kralı filminin yönetmenliğini Zeki Ökten üstlenirken, senaryosunu ise Umur Bugay kaleme almıştı. Peki, Çöpçüler Kralı filmi konusu nedir, oyuncuları kimler? İşte filmle ilgilimerak edilen ayrıntılar...

ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİNİN KONUSU NEDİR?

Zabıta Müdürü Şakir, görevinin verdiği yetkileri zorlayarak esnafın ve çöpçünün üzerinde büyük bir baskı kurar. Aynı mahallede oturan Hacer ise temizlikçilik yapmaktadır. Hacer’e aşık olan Şakir, annesinin tepkisiyle karşılaşır. Mahallenin çöpçüsü Apti de Hacer’e aşıktır, ama parası yoktur. Bir gün yanlışlıkla girdiği bir gazino, kötü şansını bir anda değiştirir. Bir anda meşhur olan Apti'nin hayatı değişse de bir süre sonra eski işine dönmek zorunda kalır.

ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİNİN OYUNCULARI KİMLER?

Birçok ünlü ismi bünyesinde bulunduran Çöpçüler Kralı filminin oyuncuları şöyle:

Kemal Sunal – Apti Şakrak

Şener Şen – Zabıta Şakir

Ayşen Gruda – Hacer

İhsan Yüce – Hacer’in Babası

Erdal Özyağcılar – Hacer’in Büyük Abisi

Türker Tekin – Kapıcı İsmail

İlyas Salman – Kapıcı Şemsi

Nejat Gürçen – Gazino Patronu

İhsan Bilsev – Patronun Adamı

Muadelet Tibet – Hanife Teyze

Salih Sarıkaya – Kahveci

Nezahat Tanyeri – Şakir’in Annesi

Nermin Özses – Hacer’in Annesi

Ertuğrul Bilda – Apartman Sakini

Selim Naşit – Baķkal

ÇÖPÇÜLER KRALI FİLMİ NE ZAMAN VE NEREDE ÇEKİLDİ?

1977'de vizyona giren Çöpçüler Kralı filmi Güneşli Sokak başta olmak üzere Beyoğlu'nda yer alan Cihangir semti ve çevresinde çekildi. Bugün Şakir’in evinin bulunduğu apartman filmdeki görüntüsünden hiçbir şey kaybetmeden Güneşli Sokak’ta ilginç bir nokta olmaya devam etmekte.

Çöpçü Apti’nin akıllara kazınan “Parka gidecekmiş iki gözümün çiçeği” repliğinde bahsi geçen park ise Cihangir Parkı’ndan başkası değil.

Editör: Haber Merkezi