Pek çok ülkede sokağa çıkma yasağına neden olan corona virüs ülkemizde de 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlara karşı kısıtlama uygulanmasına neden oluyor. Salgın nedeniyle hayatın pek çok alanında aksamalar yaşanırken, Corona ne zaman son bulacak? merak ediliyor. Peki, Koronavirüs kaç günde anlaşılır? Ayrıntılar haberimizde…

CORONA NE ZAMAN SON BULACAK?

Çin’İn Wuhan kenditinde ortaya çıkan corona virüs salgını, Çin’de kontrol altına alınırken, hastalığın merkezi Avrupa’ya kaymış durumda. Salgının ne zaman biteceğine dair araştırmalar sürerken, konu ile ilgili önemli bir açıklama Çin basınında yer aldı. Shenming Shibao gazetesi tarafından yayımlanan haberde,  Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından yeni tip koronavirüs salgınını araştırmak üzere görevlendirilen uzman ekibin lideri Zhong Nanshan coronanın ne zaman son bulacağına dair açıklama yaptı.

Zhong, “Tahminlere göre salgın dünya genelinde en az Haziran ayına kadar yayılmaya devam edecek. Koronavirüs ile mücadeledeki ağırlık gelecekte ihracattan (Çin’den dışarıya) ithal vakalara kayabilir” dedi.

KAÇ GÜNDE ANLAŞILIYOR?

Koronavirüs, hapşırma ve öksürme nedeni ile ortaya çıkan tükürük parçacıkları ile bulaşıyor ve ilk 14 gün hiçbir belirti göstermeyebiliyor. Belirtilerin görülmeye başlama süresi kişinin bağışıklık sisteminin gücüne göre 1 ila 14 gün içerisinde değişiklik gösterebiliyor. Virüs taşıdığı anlaşılan kişiler ile temas halinde olanlar veya hastalık belirtileri gösterenler yapılan testler sonucunda virüs taşıyıp taşımadıklarını öğrenebiliyor. Hızlı tanı kitleri ile de test süresi 15 dakikaya kadar düşmüş durumda.

BELİRTİLER NELER?

Kuru öksürük,  

Yüksek ateş,

Boğaz ağrısı,

Nefes darlığı, 

Yorgunluk,

Baş ağrısı, 

Nezle ve ishal 

 

Editör: Haber Merkezi