Vatandaşların haftanın her günü ve her saatinde koronavirüs hakkında merak ettikleri soruların cevaplarına ulaşabilmelerini sağlayan SABİM koronavirüs Whatsapp hattı, koronavirüsle etkin mücadelede önemli bir yer kaplayacak. Peki, Corona virüs danışma hattı nedir, nasıl kullanılır? SABİM koronavirüs Whatsapp hattı telefon numarası nedir? İşte tüm bilmeniz gerekenler…

CORONA VİRÜS DANIŞMA HATTI NEDİR?

Koronavirüs hakkında yazılı ve görsel tüm materyallere erişimin sağlanabildiği corona virüs danışma hattı, Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete açıldı ve Kovid-19 hakkında en doğru ve güncel bilgileri içeriyor.

Corona virüs danışma hattı ile iletişime geçen vatandaşlar, eğer kendilerini risk altında hissediyorlarsa yapılan değerlendirme sonucunda kişi gerekli sağlık kuruluşlarına yönlendirilirken, kişinin eğer merak ettiği konular varsa SABİM koronavirüs danışma hattından hastalık ile ilgili en doğru ve güncel bilgilere ulaşabiliyor.

SABİM KORONAVİRÜS WHATSAPP HATTI TELEFON NUMARASI

0541 888 0184 SABİM koronavirüs Whatsapp danışma hattından 7 gün 24 saat yararlanılabilir.

CORONA VİRÜS DANIŞMA HATTI NASIL KULLANILIR?

Corona virüs danışma hattını kullanmak isteyen kişi önce 0541 888 0184 numarasını rehberine eklemeli. Kişi, bu numaraya herhangi bir şey yazdıktan sonra, bu hattın T.C. Sağlık Bakanlığı’nca yeni korona virüs hastalığı (Kovid-19) hakkında bilgi vermek amacıyla oluşturulduğu belirtiliyor ve kişinin işlem yapmak istediği işlemin başındaki numarayı tuşlaması isteniyor.

Kendinde veya çevresinde yeni korona virüs hastalığı olduğunu düşünen kişilerin 1, Yeni Koronavirüs Hastalığı ile ilgili bilgi almak isteyen kişilerin ise 2 numaralı tuşa basması gerekiyor.

Vatandaşların acil bir durum karşısında ise 112 acil hattını aramaları gerektiği konusunda bir uyarı yapılıyor.

Kişi eğer 1’i tuşlamış ise, sorulan sorulara verilen cevaplara göre, hastalık şüphesi ile ilgili bir değerlendirme yapılıyor. Kişi eğer riskli bir durumda ise, o zaman, sağlık kurumlarından muayene randevusu alması için Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS), SABİM bünyesindeki sağlık personeline veya aile hekimine yönlendiriliyor ve kişinin takibi SABİM tarafından yapılıyor.

Kişi eğer koronavirüs hakkında bilgi almak istiyorsa 2 ye tuşluyor. Ardından, ekranda bilgilendirme bölümüne hoş geldiniz yazısının ardından bilgi almak istediği konuya numaralandırılmış seçenekleri tuşlaması isteniyor.

1 numaralı tuşta, korona virüsten korunmak için yapılabilecekler

2 numaralı tuşta, korona virüs hakkında genel bilgi videoları

3 numaralı tuşta, korona virüsten korunma yolları videoları

4 numaralı tuşta, uzman görüşleri videoları

5 numaralı tuşta, kamu spotları

6 numaralı tuşta, kitapçık, afiş ve el ilanı

7 numaralı tuşta, Biz Bize Yeteriz Türkiyem Bağış Kampanyası.

İçerikleri bulunuyor.

 

 

Editör: Haber Merkezi