Türkiye’de son 24 saatte 20 bin 23 test yapılırken, 3 bin 892 yeni vaka tespit edildi. Peki, İllere göre koronavirüs vaka dağılımı nasıl? Hangi illerde daha çok vaka görüldü? Corona virüs Türkiye haritası ve koronavirüs son durumu haberimizde…

KORONAVİRÜS TÜRKİYE SON DURUM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıkladığı Türkiye günlük koronavirüs tablosuna göre, son 24 saatte yapılan test sayısı 20 bin 23’e ulaşırken, 76 vatandaş virüs sebebiyle yaşamını yitirdi. İyileşen hasta sayısı 256’ya yükseldi, 3 bin 892 yeni vaka tespit edildi.

Türkiye’de bugüne kadar yapılan 222 bin 868 test yapılırken toplamda tespit edilen vaka sayısı 34 bin 109’e ulaştı. Virüsü yenen kişi sayısı ise Bin 582’ye yükseldi. Koronavirüs nedeniyle toplamda 725 can kaybı yaşandı.

Toplamda bin 474 hasta yoğun bakımda tedavi görürken hasta sayısı, solunum destek cihazına bağlı hasta sayısı ise toplamda 987 olarak kaydedildi.

CORONA VİRÜS TÜRKİYE HARİTASI

Koca, "Türkiye genelindeki dağılımda İstanbul, Ankara, İzmir, Körfez, Kocaeli, Sakarya, Zonguldak özellikle bu noktalarda yoğunluğun fazla olduğunu haritadan görmek mümkün." dedi.



Örnek olarak Ankara'da mahalle, mahalle yoğunluğun nerede olduğunu gösteren tabloyu paylaşan Koca, illerdeki hıfzıssıhha kurullarının bu verilerle bölgesel karantina uygulamalarını kolay yapabileceğini dile getirdi.

Koca, pozitif çıkan vaka sayısının yüzde 22'den yüzde 15'e düştüğünü belirterek, "Test sayısı arttıkça, vaka sayısının da azaldığını gösteren bir tablo." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Koca, vakaların yaş ve cinsiyete göre yüzdelik dağılımını göstererek, şunları kaydetti:

"Bütün dünyada olduğu gibi bizde de erkeklerde daha fazla görülüyor. Ağırlıklı vakaların görüldüğü yaş aralığı 20 ila 65 yaş arası. 65 yaş uygulamasının olmadığı dönemde dağılım daha dengeliydi. Ama 65 yaş yasağıyla birlikte bunun ne kadar düştüğünü gösteren önemli bir tablo. Tedbirlerin bu anlamda sonuç verdiğini gösteren, 20 - 65 yaş arası yoğunluğun daha fazla olduğunu, 65 yaş sonrası sokağa çıkma yasağı ile giderek vakaların görülme oranının düştüğünü görüyoruz."

Koca, vefatların 65 - 85 yaş arası yoğunlaştığını, erkeklerde kadınlara göre vefat oranının daha yüksek olduğunu belirtti.

Koca, vefatların 65 - 85 yaş arası yoğunlaştığını, erkeklerde kadınlara göre vefat oranının daha yüksek olduğunu belirtti.

60 yaş altı komorbid hastalığının oranlarına ilişkin paylaştığı tabloda da Koca, "Türkiye'de 60 yaş altı vakalarda ölüm oranının yüksekliğine dair yanlış bilgi vardı. 60 yaş altı komorbid hastalığı olmayanların toplam içindeki payı yüzde 10 olduğunu söylüyoruz." dedi.

İLLERE GÖRE KORONAVİRÜS VAKA DAĞILIMI

 

 

Editör: Haber Merkezi