Sağlık Bakanlığı’nın online koronavirüs test sayfasında size yöneltilen sorulara cevap vererek ne kadar corona virüs riski taşıdığınızı öğrenmeniz mümkün. Peki, Corona virüsü testi nasıl yapılır? Online koronavirüs testi ile ilgili merak edilenler haberimizde…

Corona virüsü daha ülkemizde görülmeden çalışmalarına başlayan Koronavirüs Bilim Kurulu gerekli Bakanlık ve kurumları harekete geçirerek, online bir koronavirüs testinin erişime açılmasına ön ayak oldu. Bu test sayfası yapay zeka sayesinde sizden alınan bilgileri içerdiği algoritma ile değerlendiriyor ve dakikalar içerisinde ne kadar risk taşıdığınızı hesaplıyor. Eğer sonuçta yüksek risk taşıdığınıza bir uyarı çıkarsa, bir sağlık kurumuna başvurmanız gerektiği tavsiyesinde bulunuyor.

ONLİNE CORONA VİRÜSÜ TESTİ NASIL YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı online koronavirüs testini yapabilmeniz için arama motoruna https://koronaonlem.saglik.gov.tr/ adresinden giriş yapmanız gerekiyor. Karşınıza böyle bir ekran çıkacak.

Çıkan ekranda sizden, T.C. Kimlik no, baba adı, doğum yılı ve telefon numaranız isteniyor. Bu bilgileri eksiksiz olarak girmeniz gerekiyor. (Telefon numaranız acil bir durumda size ulaşılabilmesi için isteniyor.) İstenilen bilgileri girdikten sonra “ben robot değilim” sekmesine tıklamanız gerekiyor.

Ardından açılan sayfada ise size yine birtakım sorular yöneltiliyor. İlk soru ise sağlık çalışanı olup olmadığınız konusunda. Eğer sağlık çalışanı değilseniz teste aşağıdaki sorularla devam ediyorsunuz. Sağlık çalışanı iseniz soruya tıklayın ve size yöneltilen diğer sorulara cevap vererek teste devam edin.

Açılan sayfada son 14 gün içinde hangi şehirde bulunduğunuzu listeden seçiyorsunuz ve hangi kronik hastalığa sahip olduğunuzu işaretliyorsunuz. (eğer bir kronik hastalığınız yoksa buraya bir şey işaretlemiyorsunuz.) Ardından devam et diyerek bir sonraki sayfaya geçiyorsunuz.

Bir sonraki sayfada ise, son 14 gün içerisinde seyahat ettiğiniz yerler, herhangi bir sağlık merkezinde bulunup bulunmadığınız ve solunum yolu hastalığı olan biri ile temasınızın olup olmadığını cevaplamanız gerekiyor.

Son sayfada ise, hastalığın bazı belirtilerinin listesi var ve eğer bunlardan bir veya birkaçını yaşamış iseniz listeden seçerek devam et sekmesine tıklıyorsunuz. Böylece testi bitiriyorsunuz. Birkaç saniye içinde testinizin sonucu önünüze çıkacaktır.

Sayfadan yapılan uyarıya göre, sonuçlar sadece öneri niteliği taşımaktadır ve nihai bir sonuç/kesinlik içermemektedir, tavsiye niteliğindedir.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONLİNE KORONAVİRÜS TEST EKRANI İÇİN TIKLAYIN

 

 

 

Editör: Haber Merkezi