Tedbirler eşliğinde açılan camiler ikinci defa Cuma namazı kılmak için hazırlanıyor. Cuma namazını eda etmek isteyen inananlar tüm illerde kılınacak olan Cuma namazının hangi camilerde namaz kılınacağını Diyanet’in sitesinden öğrenebilecekler. Cemaat abdestini evden alıp gelecek ve ortak seccade kullanılmayacak.

CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLER NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Cuma namazı kılınacak camileri, Diyanet İşleri Başkanlığının resmi internet sayfası üzerinden görebilirsiniz. Bunun için Arama motoruna yaşadığını ilin müftüğün yazın ve arayı. Karşınıza çıkan sayfada ilinizdeki cuma namazı kılanacak camilerin listesini görebilirsiniz.

ANKARA'DA CUMA NAMAZI KILINACAK CAMİLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Mayıs'ta düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından camilerde öğle ve ikindi vakitleri ile cuma namazlarının cemaatle kılınacağını açıklamasıyla İstanbul'da toplu ibadetler için avlusu ve çevresi uygun olan camiler belirlenerek Kovid-19 tedbirleri kapsamında hazır hale getirildi.

Kentin farklı noktalarında bulunan birçok camide görevliler tarafından sürdürülen hazırlıklar cuma namazı öncesinde tamamlandı. Bu kapsamda camiler ibadete açılmadan önce dezenfekte edildi, bazı camiler ile çevreleri de ilçe belediye ekiplerince gül suyuyla yıkandı.

İstanbul'daki ilçe belediyeleri, temizlik ve dezenfekte çalışmasının yanı sıra sosyal mesafe kuralına uygun olarak camilerin kapalı alanlarında, avlusunda, bahçesinde ve namaz kılmak için belirlenecek diğer alanların zeminlerinde işaretleme yaptı.

İstanbul'da salgının yayılımını önlemek için hayata geçirilen kurallar çerçevesinde hazırlıkların tamamlandığı camiler arasında, Süleymaniye Camisi, Sultanahmet Camisi, Beyazıt Camisi, Fatih Camisi, Hırka-ı Şerif Camisi, Mihrimah Sultan Camisi, Nuruosmaniye Camisi, Pertevniyal Valide Sultan Camisi, Yavuz Sultan Selim Camisi, Şehzadebaşı Camisi ve Eminönü Yeni Cami gibi selatin camiler ile Büyük Çamlıca Camisi de yer alıyor.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi