Erdoğan konuşmasında "Koyun kuzuda yüzde 25 indirim yaptık, büyükbaşta da pazartesinden itibaren yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak" dedi. Öte yandan Erdoğan konuşması sırasında açılan bir pankarta da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kadeş Barış Meydanı'nda Çorum Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Konuşmasında market fiyatlarıyla ilgili flaş mesajlar veren Erdoğan, "Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız" dedi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşması sırasında açılan 6'lı masa ile ilgili bir pankarta da dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu kardeşinizi bağrınıza bastığınız için, bizi muhabbetle kucakladığınız, bize güvendiğiniz, inandığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum. Milletin adamı, milletin partisi Cumhur İttifakı varken gayrısına meyletmeyen tüm Çorumlulardan Allah razı olsun diyorum. Biliyorum yine birileri çıkacak şu sevdaya çamur atmaya kalkacak. Yine bazı kendini bilmezler çıkacak aramızdaki muhabbete kara çalmaya niyetlenecek. Kapalı otel salonlarını dahi dolduramayanlar meydanlardan sokaklara taşan şu sevgi selini hafife alacaklar. Varsın onlar bizim birbirimizi Allah için sevmemizin sırrına eremesinler. Varsın onlar bizim nasıl bir millet aşkı, nasıl bir memleket sevdası içinde olduğumuzu anlayamasınlar. Varsın onlar bizim bu yola başımızı, canımızı, yüreğimizi koyduğumuzu idrak edemesinler. Biz gözü olup görmeyen, kulağı olup işitmeyen, dili olup söyleyemeyen, kalbi nasır tutmuş gafillere rağmen muhabbetimizi güçlendireceğiz. Millete hizmetten nasibi olmayanlara inat Çorum'la birlikte 81 vilayetimizin tamamına eserlerimizle mührümüzü vurmayı sürdüreceğiz.

ÇORUM ŞEHİR STADYUMU
Eğitimde, Çorum merkezde yapımı tamamlanan okulları, Kur'an kurslarını, sağlıkta, ilçelerimizdeki aile sağlığı merkezleriyle, 112 istasyonlarını, kültürde, Osmancık İlçe Halk Kütüphanesi'ni Çorum'un emrine veriyoruz. Hitit Üniversitemiz kuzey kampüsü, ilahiyat fakültesi ile Oğuzlar Yerleşkesi'nin ilk etabını tamamladık. Daha önceki Çorum ziyaretimizde şehrimize modern bir stadyum kazandırmanın sözünü vermiştik. Hamdolsun 15 bin kapasiteli Çorum Şehir Stadyumu'nu tamamlayarak Çorumspor'un ve sporcu gençlerimizin kullanımına açtık. Çorum şu an ikinci ligde. İkinci lig Çorum'a yakışmaz. Çorum'dan geçen herkesi görkemiyle selamlayan stadyumumuzun şehrimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Stadyumun yanı sıra Alaca, Oğuzlar, İskilip ilçelerimizle Çorum merkezdeki spor yatırımlarının da hayırlı olmasını diliyorum.

Devlet Su İşlerimiz, Osmancık İncesu Göleti Sulaması, Koçhisar Barajı İkinci Kısım İçme Suyu İsale Hattı, Alaca Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Projelerini, Obruk Barajı Mansap Düzenlemesi ve Kızılırmak-Osmancık geçişini bitirdi. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzün hizmet binalarını, millet bahçelerini, güneş enerjisi santralleriyle altyapı ve çevre düzenleme işlerini bugün sizlerin istifadesine sunuyoruz. Biz buyuz, bizde laf yok, bizde iş var iş.

Belediyemizin tamamladığı Recep Tayyip Erdoğan Caddesi'ni, yarı olimpik yüzme havuzlarını, Veli Paşa Hanı ve Dikiciler restorasyonunu, Cenaze ve Defin Binasını, millet kıraathanelerini, semt sahalarını resmen hizmete alıyoruz. İl Özel İdaremiz toplam 729 milyon lira yatırım bedeliyle Çorum ve köylerine sulama tesisleri, yol işleri, içme göletleri, 112 acil çağrı merkezi müdürlüğü hizmet binasını kazandırdı. Bu eserlerin resmi açılışını da bugün yapıyoruz. Tüm bu hizmetleri şehrimize kazandıran bakanlıklarımızı valiliğimizi il özel idaremizi ve Çorum Belediyemizi tebrik ediyorum.

Pazartesi günü Ankara'da 21. yaşımızı, şanımıza, şerefimize uygun bir şekilde idrak edeceğiz. Merhum Neşet Ertaş, 'Aşk ile çalışan yorulmaz.' diyordu. Biz de 14 Ağustos 2001'de hangi heyecanla yola çıktıysak bugün de aynı heyecanı yüreğimizde taşıyoruz.

"6'LI MASA MENÜSÜ DİYORLAR"
Şurada bir poster görüyorum, ’6’lı masa menüsü’ diyorlar. Siz bu menüyü görmüşsünüzdür. Ne var bu menüde yalan çorbası var, koltuk kebabı, kandil dolması, laf salatası, SELO kahvaltısı, Washington portakalı var. Ye yiyebildiğin kadar. Buradaki posterde de ‘leblebi koydum tasa, ye basa basa, ağzınızla kuş tutsanız size oy yok, altılı masa.’ Burası, yiğidin harman olduğu yer, kolay değil. Bundan 21 sene önce gönülleri fet etmek, kalpları kazanmak için nasıl bir azme sahipsek bugün de aynı kararlılıkla yolumuzda yürüyoruz. Aradan geçen yıllarda zorluklarla karşılaşsak da Türkiye’ye hizmet davamızdan asla geri adım atmadık. Saldırılara maruz kalsak da milletimiz ve ülkemiz için hayal kurmaktan vazgeçmedik. Hep daha iyiye daha güzele ulaşmanın, göz bebeğimiz Çorum’u hak ettiği yere ulaştırmanın mücadelesini verdik. Yol projeleriyle, çevre projeleriyle, konut projeleriyle şehirlerimizi yeniden ayağa kaldırırken gelecek kuşaklara daha müreffeh bir ülke bırakmak için gece gündüz demeden gayret gösterdik. Geriye dönüp baktığımızda ve geçmişle mukayese ettiğimizde, elhamdülillah ülkemizin her karış toprağında mührümüzün olduğunu görüyoruz. Birileri masa kurup, sabah akşam iftira üretirken biz eser üretiyor, hizmet üretiyor, milletimizin dertlerine derman üretiyoruz. Birileri sahte gündemlerin peşinde ömür tüketirken biz Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri yapmanın mücadelesini veriyoruz.

"TERÖRİSTLERİN TEPELERİNE BİNİYORUZ"
Yeri geliyor, Ukrayna’dayız, yeri geliyor Rusya’dayız. Niye, çünkü biz Türkiye’yiz. Sınırlarımız içinde terör örgütlerine nefes aldırmadığımız gibi, sınırlarımız dışında teröristlerin tepelerine tepelerine biniyoruz. Bunu bizden önce yapıldığı gibi başkalarının emanet silahları ile değil, yerli ve milli imkanlarla imal ettiğimiz helikopter, SİHA’larla yapıyoruz. 21 yıl önce savunma sanayisi yüzde 70 dışa bağımlı bir ülkeyi dünyanın en modern silahlarını tasarlayan, üreten, ihraç eden bir ülke haline getirdik. Eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, ticarette, enerjide ve daha pek çok alanda adeta çağ atlattık. Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye’nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine hadiselere müdahil oluyor, çözüm üretiyor, savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluşturabiliyoruz.

"ABDÜLHAMİD HAN'IN MİLLETİMİZE GÜZEL HABERLER VERECEĞİNE İNANIYORUM"
Kurduğumuz ilişkilerle diplomaside Türkiye'nin konumunu güçlendirdik. Hadiseleri tribünden seyretmek yerine krizlere müdahil oluyor, çözüm geliştiriyor, savaşan tarafları dahi aynı zeminde buluşturabiliyoruz. Avrupalılar 'Kışı nasıl geçireceğiz?' diye kara kara düşünürken, biz şimdiden enerji arz güvenliğimizi garantiye alacak stratejik çalışmalar yürütüyoruz. Hayata geçirdiğimiz boru hattı projeleriyle ülkemizi doğu ile batı arasındaki en önemli enerji köprülerinden birine dönüştürdük. Daha önce kiralama veya benzeri yöntemlerle gerçekleştirdiğimiz arama-sondaj faaliyetlerini artık kendi gemilerimizle icra ediyoruz. Şu anda dört tane sondaj gemimiz var. Abdülhamid Han sıfır kilometre, iki tane sismik araştırma gemimiz var. Bu altı gemimizle şu anda Akdeniz'de, Karadeniz'de arama-tarama çalışmalarını yapıyoruz. İnşallah doğal gazı çıkarttığımız andan itibaren bu ülke bambaşka olacak çok daha güçlü olacak. Halkımıza bunun yansıması da şüphesiz ki farklı olacak. Salı günü dünyanın en ileri teknolojisine sahip dördüncü sondaj gemimiz Abdülhamid Han'ı Mersin Taşucu Limanı'ndan Mavi Vatan'a yolcu ettik. Şimdi kendisinden müjdeli haberler bekliyoruz. İnşallah Karadeniz'deki 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfimiz gibi Abdülhamid Han'ın da milletimize güzel haberler vereceğine inanıyorum. Nasıl savunma sanayisinde ülkemizin makus talihini yenmişsek enerjide de Türkiye'yi çok farklı bir konuma taşıyacağız.

İNDİRİMLİ SATIŞLAR
Kalan 10 ayda, ana kademe, kadın kolları, gençler gece gündüz çalışmaya var mıyız? Çalmadık kapı bırakmayacağız. İnşallah Çorum'da sandıklar birer birer patlayacak. İnsanlık son asrın en ağır ekonomik fırtınalarından birini yaşıyor. Şimdi koyun kuzuda yüzde 25 indirim yaptık, büyükbaşta da pazartesinden itibaren yüzde 30-35 indirime gidiyoruz. 40 çeşit üründe, Tarım Kredi Kooperatiflerinde ciddi manada indirime gidiyoruz. Alışverişlerinizi rahatlıkla yapabilirsiniz. Piyasaları böylece daha da rahatlatacağız. Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak. CHP ve şürekası bırakın Türkiye'nin kazanımlarını engellemeyi, bundan sonra arkadan nal toplayacaklar. Türkiye'nin çıkarlarını gözetmekten başka bu iktidarın bir derdi yok. Bay Kemal, Sayın Baykal'ı bir gece kasetle devirerek gelmedi mi, şimdi ise koltuktan kalkamıyor. Kasetle genel başkan olunan bir partinin vekil adaylarını hangi kriterle belirlediği kendileri tarafından ikrar edilmeye başlandı.

Hizmette gözü olmayanların içler acısı halini sizler de görüyorsunuz.

Hizmet veya eserle konuşulmak yerine her gün yeni skandalla gündemi meşgul ediyorlar. Çeşitli vaatlerle, yalanlarla insanımızı siyasi şovlarına alet etmişler. Bay Kemal unutma, bu terör örgütlerinden sana yar olmaz.

HIZLI TREN PROJESİ
Daha önce açıkladığımız Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale Hızlı Tren Hattımızın Çorum’a kadarki kesimini de yatırım programına aldık.

SANAYİYLE İLGİLİ MÜJDE
Sanayiyle ilgili bir müjdeyi verelim, Çorum'u savunma sanayinde öne çıkarıyoruz. Sungurlu OSB'de 6 milyarlık yatırımla barut, fişek, kapsül üretim tesisi kuruyoruz. 3 fabrikadan oluşan tesisin ilk etabı 2023 Mayıs ayında hizmete alınacak. Bu yatırım savunma sanayine büyük bir güç katacak.

Editör: Haber Merkezi