Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün cuma namazı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gerçekleştireceği KKTC seyahatine ilişkin bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs'ta tüm dünyaya mesaj ve bir müjde vereceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdeyi ne zaman açıklayacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesi ne? 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MÜJDESİ NE?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı'na KKTC'de girecek. Ziyaret sırasında vereceği mesajlarla Kıbrıs Türkü ile dayanışmanın altını bir kez daha çizecek. Kıbrıs Türküne çifte bayram yaşatacak müjde için ön çalışmalar tamamlandı. Müjdenin açıklanması ile birlikte bu çalışmalar hız kazanacak. Ancak Erdoğan'ın Kıbrıs müjdesine ilişkin net bir bilgi bulunmuyor.

erdogan

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDEYİ NE ZAMAN AÇIKLAYACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazını kıldığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi çıkışında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

KKTC'ye yapacağı ziyarete ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, 19 Temmuz Pazartesi günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne seyahat edeceklerini, geniş bir heyetle bu seyahati gerçekleştireceklerini ifade etti.

Erdoğan, birinci gün Kuzey Kıbrıs Parlamentosunda milletvekillerine hitapları olacağını aktararak, "Bunun yanında yine Kuzey Kıbrıs'a müjdesini orada parlamentoda vermek istiyoruz, şimdi verirsem yanlış olur, güzel bir adımımız var, ön çalışmalarını bitirdik. Salı günü de yine Kuzey Kıbrıs'ta malum her yıl yaptığımız törenlerimiz var. Törenlerimizi de orada geniş bir heyetle yapmak suretiyle salı akşamı tekrar yurda döneceğiz. Temennim odur ki bu yılki merasimlerimizle en güzel şekilde, gerek Ada'ya gerekse tüm dünyaya dünya barışının tesisi için mesajlarımız olacak." diye konuştu.

Seyahat kapsamında Cumhurbaşkanları arasında ikili görüşme yapılacağını da belirten Erdoğan, heyetler arasında da görüşmelerin gerçekleştireceğini, böylece de bu seyahati verimli hale getireceklerini söyledi.

kapalı maraş

KKTC KAPALI MARAŞ AÇILACAK MI?

Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs'ta birçok programı var. Bunlardan bir tanesi Maraş kenti. Maraş kentinin tamamen açılması için askeri bölge statüsünün kaldırılması gerekiyor. Erdoğan'ın böyle bir çağrı yapması bekleniyor.

Bir diğer haber ise Geçit Kale Üssü ile ilgili. Daimi üs olması hatta ve hatta Türkiye'nin burada bir deniz üssü kurmasıyla yönünde açıklamalarda bulunacağı söyleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok sayıda mesaj vermesi bekleniyor.

KAPALI MARAŞ NEDEN KAPALI?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) sınırları içerisinde bulunan, 1974 Kıbrıs Türk Barış Harekatı'ndan bu yana Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin aldığı karar uyarınca hem yerleşime hem de iskâna kapatılmış bir şehir Maraş. Kamuoyu tarafından "hayalet şehir" olarak adlandırılan, 46 Yıldır sivillerin girişinin yasak olduğu şehir adeta film sahnelerini andırıyor. İçinde evlerin, otellerin, okulların ve eğlence mekanlarının olduğu doğanın ele geçirdiği yerleşim yeri tekrardan hayata döndürülmeyi bekliyor.

Editör: Haber Merkezi