Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mahalli idareler seçimi ile ilgili AK Parti Genel Merkezi’nde vatandaşlara hitap etti. Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nden Türkiye’yi, 85 milyonu saygı ile selamlarken, her bir kişiyi selamladı. Erdoğan, millet ve İslam dünyası olarak 11 ayın sultanı Ramazanı idrak ettiğini ifade ederek Ramazan Şerifini tebrik etti. Erdoğan, bu mübarek günleri, bombaların altında geçiren Gazzelilere Mevla yar ve yardımcısı olsun dedi.

Cumhur İttifakı'na teşekkür eden Erdoğan şu ifadelerini kullandı:
“Genel merkezimizden il başkanlıklarına; ilçe başkanlıklarından belde, mahalle, köy temsilciliklerine; son dakikaya kadar nöbet yerlerini terk etmeyen sandık görevlilerimizin her birini ayrıca tebrik ediyorum. Cumhur İttifakında beraber hareket ettiğimiz Milliyetçi Hareket Partisi’nin Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye, tüm Milliyetçi Hareket Partili kardeşlerime aynı şekilde şükranlarımı sunuyorum.

İttifakımıza desteğini beyan eden diğer siyasi partilerin genel başkanlarına ve mensuplarına da minnettarlığımızı ifade ediyorum. Rabbim; herkesten, partimizin, ittifakımızın, büyük ve güçlü Türkiye davamızın tüm emektarlarından razı olsun diyorum. Biz, siyasi hayatımız boyunca milletle yol yürümüş, milletin çizdiği istikametten ayrılmamış bir kadroyuz burada da olduğu gibi.”

Bugüne kadar hep sağduyunun, sabrın ve vakarın yanında olduklarının altını çizen Erdoğan, “Her zaman demokrasinin, milli iradenin, sandığın tarafında yer aldık. Bugün de aynı sorumluluk duygusuyla hareket ediyoruz. Milletin muazzez iradesinin üstünde hiçbir güç tanımıyoruz. Şimdiye kadar milletimizin takdirini baş tacı etmekten, tebrik etmekten, kabul etmekten, milletin iradesine boyun eğmekten geri durmadık. Bugün de, milletimiz tarafından seçilen büyükşehir belediye başkanlarını; il, ilçe, belde belediye başkanlarını, belediye meclis üyelerini, il genel meclisi üyelerini, muhtarları ve azaları ayrı ayrı kutluyorum. Görev sürelerince atalete kapılmadan, temsil ettikleri şehrin ve sakinlerinin taleplerini yerine getirmeye gayret edeceklerine bütün kalbimle inanıyorum.

Biz de hükümet olarak, şimdiye kadar olduğu gibi, milletimizin oyuyla seçilmiş tüm yerel yöneticileri şehirlerinin hayrına yapacakları işlerde desteklemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: Elif Bilir