MasterChef yeni bölümü Ayvalık Cunda Adası'nda çekildi. MasterChef her hafta farklı mekanlarda da çekilmeye devam ediliyor. MasterChef Cunda Adası bölümü merak ediliyor. MasterChef yeni bölümü nerede çekildi? bölüm öncesi merak ediliyor. MasterChef Cunda Adası nerede, nereye bağlı? Cunda Adası'na nasıl gidilir? tüm soruların cevabı haberimizde...

MASTERCHEF YENİ BÖLÜMÜ NEREDE ÇEKİLDİ?

MasterChef 10 eylül yeni bölümü Cunda Ayvalık'ta çekildi. Cunda adası Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde yer alıyor.

mastercheff ayvalık

CUNDA ADASI NEREDE?

Ege Bölgesi'nin kuzeyinde bulunan Cunda, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir adadır. Cunda Adası Ayvalık ilçesine 8 kilometre uzaklıktadır.

CUNDA ADASI TARİHİ 

Alibey Adası önce Cunda ve Moshonisia (Kokuluada) isimleriyle tanınıyordu. Piri Reis'in Kitab-ı Bahriyesi'nde bahsettiği Yund Adalarının bu bölgeye ait olduğu tahmin edilmektedir. Adanın nüfusu 2000 yılı itibarıyla 3.000'dir. Ancak bu rakam yazın 20.000'e kadar çıkabilir. Adanın nüfusunun çoğunluğu Girit ve Midilli adalarından Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesi zamanında göç eden Türklerden oluşmaktadır. Bu yüzden adanın yaşlı nüfusunun çoğu Yunancayı bilmektedir. Son yıllarda ada nüfusu, emeklilik günlerini sakin bir yörede geçirmek isteyen büyük şehir sakinleri tarafından arttırılmıştır. 

cunda adası

CUNDA ADASI ÖZELLİKLERİ

Cunda adası Türkiye'de yer alan ve Ege denizinde bulunan dördüncü büyük ada olma özelliğine sahiptir.

Piri Reis'in haritalarında Cunda adasından 'Yund adaları' olarak geçmektedir.

Cunda adası 1964 yılında bir köprü ile ulaşılabilir bir hale gelmiştir.

Cunda adası Ayvalık adalarının içerisinde yerleşim izni bulunan tek adadır. Diğer Ayvalık adalarının hepsi milli park ilan edilmiştir.

Balıkesir'de yer alan Cunda adası son zamanlarda oldukça popüler bir turizm merkezi haline gelmiştir.

Sessiz sakin yerlerde tatilini geçirmek isteyen kişilere son derece uygun bir tatil yeridir.

cunda adası

CUNDA ADASI'NA NASIL GİDİLİR?

Cunda Adası güzellikleriyle dikkat çeken ve yaz aylarında oldukça ziyaretçi alan bir ada. Peki, Cunda Adası'na nasıl gidilir? Cunda Adası'na farklı ulaşım araçları kullanarak gidebilmek mümkün. Balıkesir ilinin Ayvalık ilçesine bağlı olan Cunda Adası'na gitmek için otobüs yolculuğu tercih edilebilir. Balıkesir'e giden otobüs seferlerini kullanarak şehir merkezinden kalkan otobüs ve minibüsleri kullanarak Cunda Adası'na ulaşabilirsiniz. İstanbul'dan Cunda Adasına gitmek isterseniz deniz yolculuğu da bir diğer alternatif olabilir. İstanbul'dan İDO Bandırma feribotlarına binip Bandırma'ya gelerek oradan da Cunda Adası'na gidebilirsiniz.

CUNDA ADASI FERİBOTU

Cunda Adası'na feribot ile ulaşabilmek için Ayvalık Limanı'ndan kalkan feribot seferleri kullanılmaktadır. Karşılıklı olarak Cunda Adası ve Ayvalık Limanı'ndan her saat başı feribot seferleri düzenlenmektedir. Ayrıca İstanbul'dan kalkan İDO feribot seferlerini kullanarak Bandırma'ya gelip oradan da Cunda Adası'na ulaşabilirsiniz.

CUNDA KÖPRÜSÜ ÜCRETLİ Mİ?

Cunda Köprüsü, Ayvalık'a bağlı olan ve Cunda Adası'nı Lale Adası'yla birbirine bağlayan bir köprüdür. Peki, Cunda Köprüsü'nün ücretli olup olmadığı da merak edilen konular arasında Cunda Köprüsü açılışından bu yana ücretsiz olarak kullanılan bir köprüdür. Köprü sayesinde Cunda Adası'na deniz yoluyla birlikte karayoluyla da ulaşmak mümkün hale gelmiştir.

Editör: Haber Merkezi