Hem ligde hem Avrupa kupalarında ertelenen maçlar üstüste gelen sakatlıklar basketbolu olumsuz etkiliyor. Özellikle iki cephede mücadele eden takımlarımız ritim bulmakta zorlanıyor. Anadolu Efes iki haftadır maç oynayamıyor. Kafayı Avrupa’ya takan Bahçeşehir Koleji, ligde yalpalıyor. Sakatlıklardan muzdarip Fenerbahçe bir ileri bir geri gidiyor. Tofaş, Telekom geçmişi arıyor. Karşıyaka öyle ya da böyle üst sıralardan kopmuyor. Galatasaray geçen yıla göre bambaşka görüntüde. Yabancılarıyla fark yaratıp zirveyi kovalıyor.

Ama bir takım var ki. Bütçesine göre, kadro kapasitesine göre şu ana kadar ligin en verimli oynayan ekibi. Basketbola yatırım yapan köklü kulüplerden Darüşşafaka. Ligin sponsorsuz tek takımı. Koç Selçuk Ernak ile hem ligde hem Avrupa’da önemli sonuçlar alıyor. Ertelemeler nedeniyle altı maçın oynandığı 16’ncı haftada zincire Fenerbahçe’yi de ekledi. De Colo ve Vesely’nin yokluğunu derinden hisseden, yine de birkaç gün önce Olympiakos’u sürklase eden Fenerbahçe, tam 27 top kaybı yaptığı maça ya kontrantre değildi ya da çantada keklik gördü. Daçka o meşhur savunmasıyla rakibine ikinci periyot dışında göz açtırmadı. Rahat bir galibiyetle ikinciliğe yerleşti.

Beşiktaş maç içinde yaşadığı faul problemlerine rağmen ligin kalburüstü takımlarından Bahçeşehir Koleji’ni yendi. Siyah Beyazlılar, Avrupa arenasında Hapoel Holon’a 16 farkla öndeyken kaybedip turu rakip sahada oynayacağı maça bıraktı.

Yeni koçuyla istikrar arayan Türk Telekom deplasmanda Tofaş’ı sonuna kadar zorladı. İki takımın da iyi mücadele ettiği maçı uzatmada Tofaş iki farkla kazandı. Karşıyaka, ligde kalma mücadelesi yapan Petkim’i rahat geçerken Colson yine başroldeydi. Galatasaray, Büyükçekmece’yi 20 farkla yenerken yabancılara, Okben ve Rıdvan da “buradayız” diyerek katkı verdi. Gaziantep Basket, Afyon Belediye’yi formalite maçında 100-67 yendi.

ÖZMEN’E VEDA

Ömrünü spora vermiş, sevilen ve sayılan meslek büyüğümüz. Kaliteli bir kalem, şef değil arkadaş olan bir yönetici. Yol gösteren öğretici. Vizöre başka gözle bakan, en ilginç enstanteneleri belleğimizde sabitleyen usta foto muhabiriydi Neşet Özmen. Hakettiği yerlere gelemedi belki, küstürüldü. Ama başta salon sporları olmak üzere her dalda son ana kadar üretmeye devam etti. Üzgünüz. O güzel insanı kaybettik. Uğurlar olsun Neşet abi. Seni özleyeceğiz ve unutmayacağız.