Önder Karaveli’nin yönetiminde, moral ve güven bulan Beşiktaş, ligin en iyilerinden olduğu sıralamadaki yeriyle kanıtlı Konyaspor’un karşısına çıktı. Karaveli, yokluklar nedeniyle sağ bekte oynatmak zorunda kaldığı sol ayaklı Umut dışında aynı kadro ile devam etti. Oyunun yolu yöntemi de belliydi, ezberi de.

Rakip kim olursa olsun kendi oyununu oynayan Konyaspor, biraz kanatta Serdar’ın, biraz savunmasında Ahmet’in yokluğundan, biraz da Beşiktaş’ın son maçlarındaki formundan etkilenmiş olacak ki, topu kendi alanında karşıladı. Önde Pjanic ve Souza’nın üzerine yaptığı baskı ile de rakibinin oyunu bozmaya çalıştı. Topun sahibi olunca da çok çabuk rakip kaleye inmeye çabaladı. Orta sahada top kapma mücadelesini andıran oyunda, her iki kalede cılız bir iki pozisyonda da top kalecilerin elinde kaldı.

İkinci yarı biraz daha fazla farklıydı. Konyaspor biraz daha önde, Beşiktaş’ın savunma boşluklarını arayan bir tarzda oynadı. Akan oyunda şansını denedi. Olmadı, duran toplarla tehlike yarattı. Bu süreçte daha çok savunmada kalmak durumunda kalan siyah beyazlılar için çözüm ani atak girişimlerindeydi. Sonra Kayserispor maçında sonuç veren Güven hamlesini yaptı Karaveli… Hemen ardından Hassan, Çekici adımı attı Palut… Bu hamlelerden sonra top orta sahalardan çok, rakip ceza alanları arasında gidip geldi. Bu dakikalarda şansını iyi kullanan ev sahibi Konyaspor, Hassan ile üç puana ulaşan taraf oldu.