Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

6+HDP ekibi ilişkilerinde bir türlü rayına oturmadı. Bırak Cumhurbaşkanlığı adaylığında anlaşmayı daha hiçbir konuda anlaşamadıkları anlaşılıyor. Son iki yıldır sürekli toplanıp toplanıp dağıldıklarına bakmayın. Bunu sadece medya üzerinden gündemde kalmak adına yapıyorlar. Eskiden bire bir toplanırlardı. Şimdi 6’lı toplandıkları halde dertlerine çare bulamadılar. Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda hepsinden farklı farklı ses çıktığı yetmiyor gibi şimdi de neredeyse ittifakları dağılma noktasına geldi.

Temel Karamollaoğlu “Seçim Kanunu’yla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir” dedi. Ali Babacan “Biz henüz ittifakta değiliz. Altı partili masada bazı ortak çalışma alanlarına katkı sunuyoruz” dedi. Ahmet Davutoğlu’nun 6’lı içindeki egolu ve kaprisli hali zaten dillere destan…

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için “20 yıllık AK Parti döneminin sorumluluğuna ortak olmamış olmak” kriteri ile yaklaşması ise 6’lı içinde yeni bir kriz yaşatmıştır. Bu sözlerden büyük oranda rahatsız olan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan bu rahatsızlıklarını “CHP’nin de bir şeyler söylemesi gerekmez mi?” düşüncesiyle Kemal Kılıçdaroğlu’na iletmiş.

Hepsini ayrı ayrı idare eden Kemal Kılıçdaroğlu gördüğünüz gibi bırakın Cumhurbaşkanı adayını açıklamayı bu 6 partiyi yanyana tutmakta zorlanıyor.

Ahmet Davutoğlu Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak Gültekin Uysal’ın sözlerinden rahatsızlığını ifade etmiş ve yaptığı düzeltmeyi yetersiz bulmuş…

Kemal Kılıçdaroğlu da Gültekin Uysal’ı çağırarak Ali Babacan’a ve Ahmet Davutoğlu’na rahatsızlık vermemesi noktasında uyarmış.

Gültekin Uysal bir milletvekilliği peşinde koşan biriydi. Bu işlere niye girdiyse?

Herhalde boşluğuna geldi.

Ama bundan sonra sesi çıkmaz.

Yanyana gelip bir masada anlaşamayanlar bu ülkeye ne verebilir ki?

Çünkü bu masa proje masasıdır, intikam masasıdır, kişisel ve siyasi menfaat peşinde koşanların masasıdır. Bu masanın en büyük özelliği de HDP’siz bir şey yapamayacaklarını hepsinin biliyor olmasıdır. Zaten HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar “7 parti birlikte hareket ediyoruz” diyerek malumu bir kez daha ilam etmiştir.

6+HDP masası daha çok toplanır, çok dağılır, çok parçalanır.

Çünkü birbirine güven vermeyenlerin birlikteliği sürekli kavga, sürekli anlaşmazlık, sürekli problem çıkaracaktır.

Bunların birlikteliği bir Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayacak kadar kaprislidir. Sonunda ittifak içinde ittifaklar kurularak yollarına devam edeceklerdir.

Ama bunların birlikteliği için en büyük duamız “Allah Türk milletini bunlardan korusun” şeklindedir.

Bunların ellerindeki belediyelerdeki vurgunlara, yolsuzluklara, israflara baktığımızda, hazırlandıkları ihanet projelerine baktığımızda zaten duamızın önemi anlaşılacaktır.

Editör: Haber Merkezi