Fenerbahçe dün “Bebe-Belik” ten oluşan Trabzonspor’dan futbol dersi aldı. Hem ferdi kabiliyetin nasıl kullanılacağı, hem takım oyunun nasıl oynanacağı, hem pozisyonlara nasıl girileceği, hem yardımlaşmanın nasıl olacağı, hem de golün nasıl atılacağı konusunda ders verdi, Fenerbahçe’nin milyon euroluk ayaklarına, “bebe belikler…”

Abdülkadir Ömür ve Parmak’ından, Yusuf’una, Hüseyin’inden, Uğurcan’ına, ağabeyleri Sosa, Nwakaeme, Rodallega ve Novak’ına kadar nasıl mücadele edilir gösterdiler, aradaki kalite farkını ortaya koydular. Hepsine helal olsun. Alkışlar, Bordo Mavili yöneticilere, teknik heyete ve futbolculara. Şu garip işlerin döndüğü ligde, gönüllerin şampiyonudur Trabzonspor. Yazık ki son saniyelerde 3 puanı kaçırdılar. Peki Fenerbahçe ne yaptı ? Hani o milyon euroluk ayaklar, hani o hala umut bağlanan yıldızlar, ne oynadılar ?

Kocaman bir hiç ! Ersun Yanal’ın revizyonu da işe yaramadı. Ne Jacj, ne Jailson ne de Soldado ilaç oldu Sarı Lacivertlilere. Düşünün Valbuena girene kadar elle tutulur tek tehlikesi yoktu Fenerbahçe’nin. Kimin ne oynadığı belli değildi, herkes kendine oynadı. Hele Ayew, gerçekten inanılmaz. Yani taraftarın daha ilk dakikalardan gördüğü bu kötü Ayew’e, Ersun hoca nasıl bu kadar dayandı, hayret! Fenerbahçe’de Ersun Yanal da artık ne yapacağını bilemez durumda. Yöneticileri dinliyor olmuyor, taraftarı dinliyor olmuyor, basını dinliyor, o da olmuyor. Kendi bildiklerini de unutmaya başladı, tecrübeli hoca. Tolgay olmadı, Moses olmadı, Sadık olmadı, Zajc olmadı, Eljif Elmas olmadı. Kısacası kimi denediyse olmadı. Artık onun da alternatifi kalmadı. O da sıkıldı, bıktı, yoruldu. “Bitse de gitsek” modunda. Futbolcular da aynı düşüncede, aynı anlayışta.

Bakmayın skorun 1-1 olduğuna. Biraz Valbuena hareketlendirdi dedik, son saniyelerde golünü de attı o kadar… Ligin alt sıralarında yer alan takımlar mücadele ederken, umut ararken, ter dökerken, Fenerbahçeli futbolcular hala “Biz büyük takımız” havasında. Baştan beri yazıyoruz, yine yazalım; Kimse size acımaz, kimse büyük takım diye alttan almaz, söndürürler havanızı, atarlar sizi ateşe. Bak Göztepe’ye, bak Erzurumspor’a, bak diğerlerine. Aslanların ağzından puanları nasıl da alıyorlar. Ne sahanda rakiplerine üstünlük sağlayıp galip gelebiliyorsun, ne de deplasmanda. Onlar dengeleri değiştiriyor, lider deviriyor.

Siz? Siz hala vurdum duymaz, siz hala umursamaz ! Nereye kadar kardeşim, nereye kadar ? Kaç maçı daha böyle son anlarda değiştirebileceksin, kaç maçı son saniyelerde kurtarabileceksin? 4 hafta kaldı, hala tehlikeyi göremiyor musunuz? Uyanın artık!