Tüm ekonomilerinin zor dönemden geçtiği süreçte Türkiye attığı adımlarla pozitif büyüme gösteren iki ülkeden biri oldu.

Pandemi sürecinde atılan kritik adımla TL'de pozitif ayrışma yakalanırken dünya devi banka ve kredi derecelendirme kuruluşlarında da üst üste revizeler gelmişti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yılın son çeyreğinde GSYH yüzde 5,9 arttı. Bu sonuçla Türkiye ekonomisi, 2020 yılının tamamında yüzde 1,8 büyüme kaydetti.

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Alvaro Ortiz Vidal-Abarca, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini söyledi.

İspanyol BBVA'nın Büyük Veri Araştırmaları Başkanı Abarca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin büyüme verisinin beklentilerin altında olmasına karşın yüksek kalmaya devam ettiğini belirtti.

4. çeyreğin 2021 yılına da işaret ettiği için açıklanan büyüme verisinin önemli olduğunu vurgulayan Abarca, "Büyümenin son çeyrekte yüzde 6'ya yaklaşarak oluşturduğu baz etkisi oldukça yüksek bir seviyede. Bu durum, (Türkiye'nin) 2021 yılında yüzde 5 veya 6'lık büyüme performansını kolayca gerçekleştirebileceği anlamına geliyor. Bu anlamda politikalarda enflasyonu düşürmek üzerine odaklanılması gerekir." diye konuştu.

"TÜRKİYE, GELİŞMEKTE OLAN ÜLKELER ARASINDA EN GÜÇLÜ İYİLEŞME GÖSTEREN ÜLKELER ARASINDA"
Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey de Türkiye'nin, 2020'yi büyümeyle tamamlayan az sayıdaki ülkeler arasında yer aldığını söyledi.

Türkiye'nin gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü iyileşme gösteren ülkeler arasında yer aldığını belirten Tuvey, kasım ayında para politikasında yapılan değişikliklerin, Türkiye'nin ödemeler dengesinde krize düşmesini engellediğini kaydetti.AA

Editör: Haber Merkezi