Darüşşafaka giriş sınavı ne zaman? Darüşşafaka sınavı başvuru şartları neler? bugünlerde en çok merak edilen konuları arasına girdi. Ülkemizdeki her çocuğun iyi bir eğitim alma hakkına sahip olduğunu düşünen hayırsever kişiler tarafından 1863’te kurulan Darüşşafaka, her yıl sınavla seçtiği öğrencilerin eğitim, sağlık, beslenme, barınma ve giyim gibi tüm gereksinimlerini karşılıyor onları en iyi biçimde yetiştirerek liseden mezun ediyor. Bu yıl da düzenleyeceği sınavla, yeni öğrencilerini kabul edecek. Bu sınavda başarılı olan, mali durum araştırması yapılan ve sağlık kontrollerinden geçen öğrenciler, ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek. Peki, Darüşşafaka giriş sınavı ne zaman? Darüşşafaka sınavı başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Darüşşafaka giriş sınavı ne zaman? 

Konuyla ilgili açıklama Darüşşafaka resmi sitasinden yapıldı. Verilen bilgiye göre, tam burslu ve yatılı eğitim için Darüşşafaka Sınavı 26 Mayıs günü saat 10.00'da 24 ilde yapılacak. 

* Adayların saat 09.00`da sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

24 ilde düzenlenecek sınavlarda başarılı olan ve gerekli şartları yerine getiren öğrenciler, 8 yıl boyunca Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

Sınav yapılacak iller ise şunlar; Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van.

Darüşşafaka sınavı başvuru şartları neler?

T.C. vatandaşı olması

Annesinin ve/veya babasının hayatta olmaması

Ailenin maddi durumunun öğrenimini sürdürmesine yeterli olmaması

2008 ya da daha sonraki yıllarda doğmuş olması (Yaş düzeltmesi geçersizdir.)

2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ilkokul 4. sınıf öğrencisi olması

Beden ve ruh sağlığının yatılı okulda okumaya uygun olması

Yukarıdaki koşulların tümünü taşıyan adaylar, sınav kaydı için başvurabilirler.

Son başvuru tarihi ne zaman?

"Eğitimde fırsat eşitliği" misyonuyla 1863 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden Türkiye'nin eğitim alanındaki ilk sivil toplum kuruluşu Darüşşafaka Cemiyeti'nin her yıl düzenlediği sınav, binlerce çocuğun hayatını değiştirmeye devam ediyor.

Başarılı olan 120 öğrencinin 8 yıl boyunca ücretsiz yatılı eğitim alma imkanı elde edeceği sınava katılmak isteyen adaylar başvuru evraklarını 20 Mayıs'a kadar Darüşşafaka Ortaokuluna elden ya da posta yoluyla ulaştırabilecek.

 

 

Editör: Haber Merkezi