TÜRKGÜN ÖZEL HABER

Toplumun salgın sebebiyle karantina altında bulunduğu bir zamanda paylaşıma açılan, sözleri ve bestesi başarılı sanatçı Ahmet Şafak’a ait “Güneşi de göreceğiz” umudu ve güçlü yarınları müjdeliyor. Sahne hayatının yanı sıra kitapları ve geçtiğimiz yıl vizyonda olan Kuşatma sinema filmi ile de tanınan Ahmet Şafak, yeni eseri için şunları söyledi: Sadece Türkiye’miz değil, bütün dünya çok hassas ve endişe dolu bir süreçten geçiyoruz. Sağlık ve esenlik içinde bu badireyi atlatmak için evde kalmak durumundayız. Böyle bir durumda milletçe umudumuzu canlı tutmak, beslemek adına sanatçılara düşen görevler vardır. Sanatçı yaşadığı döneme tanıklık ederken halkının içindeki ışığı büyütecek eserler ortaya koymalıdır. Güneşi de göreceğiz, umudun şarkısıdır.

DEVLET BAHÇELİ’NİN SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMI İLHAM VERDİ

Ahmet Şafak, şarkının sözlerini yazarken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin paylaşımda bulunduğu bir tweet’ten esinlendiğini belirtti. Paylaşımda yer alan “ Dayan milletim, geceyi gördük, güneşi de göreceğiz” sözleri bestenin ilk mısralarını oluşturuyor. Tamamen ev ortamında hazırlanan şarkının aranjesini Kenan Peker yaptı. Genel düzenlemesini usta müzisyen Volkan Sönmez gerçekleştirdi.

YOUTUBE HESABIMI DAHA AKTİF KULLANACAĞIM

Salgınla birlikte, evden çıkmadığını ve ilk defa bu kadar eve kapalı bir halde yaşadığını ifade eden Ahmet Şafak, “Yeni bir deneyim yaşıyorum. Tabii bu durum sevenlerimize ulaşmak adına bizleri farklı mecralara yönlendiriyor. Teknolojinin nimetlerinden yararlanmak adına, daha önce kurmuş olduğum YouTube sayfama sık sık videolar ekliyorum. Sohbet havasında geçen, kültür ve tarih içerikli konuların da olduğu paylaşımlar yapıyoruz. Bunun yanında canlı yayınlar gerçekleştiriyoruz. İlk yayınımıza binlerce kişi katıldı. Bundan sonra sevenlerimizle bu tür buluşmaları daha sık yapacağız” şeklinde konuştu.

ŞARKININ SÖZLERİ

Dayan milletim geceyi gördük
Güneşi de göreceğiz biz
Umudumuzu besleyeceğiz
Yarınlara ereceğiz biz
Yine başaklar buğday verecek
Yine bahar yaz gelecek
Çocuklar koşup eğlenecek
Hep beraber güleceğiz biz
Aş olacağız iş olacağız
Yüzlerde gülüş olacağız
Yine yeniden başlayacağız
Mutluluğa varacağız biz

Editör: Haber Merkezi