Dedeağaç hakkında yoğun araştırmalar yapılıyor. ABD'nin Dedeağaç'a yüzlerce tank ve zırhlı araç sevkiyatı yapmasının ardından konu gündeme geldi. Türkiye'nin Edirne sınırına 40 kilometre mesafesi bulunan Dedeağaç nerede? Dedeağaç hangi ülkede yer alıyor?

DEDEAĞAÇ NEREDE?

Dedeağaç, Yunanistan'da Batı Trakya'da Evros İlinde bir liman kenti olup aynı zamanda bu ilin merkezidir. 2001 nüfusu 48.885'dir. Evros ilinin en büyük şehridir. İpsala Gümrük Kapısı'ndan 30 dakika kadar uzaklıkta yer alan yerleşim biriminde küçük bir havaalanı ve bir sağlık bilimleri fakültesi bulunur.

Dedeağaç nerede

DVIDS'TEN AÇIKLAMA

DHA'nın haberine göre, DVIDS'ten yapılan açıklamada, Türkiye'ye 40 kilometre mesafede bulunan ABD'nin Dedeağaç üssüne gönderilen tank ve zırhlı araç sevkiyatına ilişkin detaylar yer aldı. Açıklamada, "598. Ulaştırma Tugayı, 21. Tiyatro İkmal Komutanlığı, 20 Temmuz Salı günü Dedeağaç'ta tanklar, Bradley Savaş Araçları ve çeşitli destek ekipmanlarını içeren yaklaşık 400 araç ve konteyneri boşaltmaya başladı. Ekipman 1. Zırhlı Tugay Savaş Timi, Fort Riley, Kansas'tan 1. Piyade Tümeni. 1. ABCT, Atlantic Resolve'yi desteklemek için Avrupa'ya konuşlandırılan sekizinci zırhlı tugaydır. Limandaki ilk aşamanın ardından, ekipman demiryolu ve ticari hat taşımacılığı ile orta ve doğu Avrupa'daki ileri operasyon yerlerine taşınacak" denildi.

Dedeağaç nerede

Editör: Haber Merkezi