YAHU biz neyi tartışıyoruz, tiyatroyu da, doğum gününü de bir kenara koyun, zaten CHP, HDP, İP referandumun, yerel seçimlerin ittifak ortağı değil mi? Sanki CHP, HDP, İP birbirinden ayrıymış, sanki Meral Akşener bunlara çok uzakmış gibi şimdi bir tiyatro çeviriyorlar.

          “Terörist Demirtaş” ismi geçen yazı yazmaktan inanın bize gına geldi ama Türkiye’yi yönetmeye talip olan ve TBMM’de bu kadar ihanetle yer işgal eden partiler “Terörist Demirtaş’a” sahip çıkmak için birbiriyle yarışıyor. “Demirtaş tiyatrosu” konusunda eksik kalan bir tek Meral Akşener vardı. Ne diyeceği merak ediliyordu. Medya temsilcileriyle yapmış olduğu konuşmada bizi hiç şaşırtmayacak şekilde Demirtaş’ı, CHP’yi ve HDP’yi korumak adına cümleler kurdu ve resmen kelime oyunlarıyla, bu milletin aklıyla dalga geçmeye çalıştı.

          Car car her şeye laf yetiştirmeyi çok seven Meral Akşener, söz konusu terörist Demirtaş’a sahip çıkan ve PKK’lılar ile yan yana gelen CHP olunca, Biz insanların tercihlerine karışmayı kendimize yakıştıramayız. Kim nereye ziyarete gider bizi ilgilendirmez. Sayın İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu'nun eşi, ziyaret eden konumda olduğuna göre dolayısıyla bir tiyatro izlemeye gitmişler bunu bir siyasi sonuç olarak bakabilir miyiz bilmiyorum. Aileler üzerine konuşmayı doğru bulmuyorum. ”diyor.

Hep, üç maymun rolü :Yakıştıramayız, ilgilenmeyiz, bilmiyoruz.

          Sanırsın ki, CHP’liler Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını anlatan bir tiyatroya gittiler, biz de bunun lafını ediyoruz.

          “Yakıştıramayız, ilgilenmeyiz, bilmiyoruz” diyerek üç maymunu oynamak yerine, niçin CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na, Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşine, Ekrem İmamoğlu’nun eşine “Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan cezaevinde bulunan, hendek ve çukur olaylarındaki şehitlerimizin katillerini azmettiren, Kobani olaylarında HDP’lileri sokağa isyan etmeye çağırarak 53 vatandaşın ölmesini sağlayan, Türk askerine, polisine ‘Siz bu toprakların ancak kanalizasyonunu temizlersiniz’ diye hakaret eden bir teröristin yazdığı kitabın uyarlanmasıyla oluşan tiyatroda ne işiniz var?” diyemiyorsun Meral Akşener?

          “Bir tiyatro izlemeye gitmişler” ne kadar basit söyleniyor değil mi? Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi, Ekrem İmamoğlu’nun eşi kocalarından gizlice tiyatro kaçamağı yapmış sanki… Daha önce de aynı kadro, terörist Demirtaş’ın eşinin doğum gününü kutlamaya gitmişti.

         Yahu biz neyi tartışıyoruz, tiyatroyu da, doğum gününü de bir kenara koyun, zaten CHP, HDP, İP referandumun, yerel seçimlerin ittifak ortağı değil mi? Sanki CHP, HDP, İP birbirinden ayrıymış, sanki Meral Akşener bunlara çok uzakmış gibi şimdi bir tiyatro çeviriyorlar.

          Meral Akşener ayrıca diyor ki: Ben dedim ki siyasilerin eşleri tiyatroya gitmiş. Ben megri megride hiç Emine Hanım'dan bahsettim mi ben? Hayır. Bizim HDP'ye yönelik tutumumuz belli. Ben kadınların özne olduğu, doğru eğri onu tartışmıyorum kadınların özne olduğundan konuşmamaya özen gösteriyorum. Gitmişler ne yapalım? Tekrar söyleyeyim. Emine Erdoğan Hanımefendi'nin eylemleri ve tutumlarıyla ilgili 2002'den beri bir kelime ağzımdan duydunuz mu, hayır?

         “Emine Erdoğan’dan hiç bahsettim mi ben, kadınların özne olduğu konulara çok özen gösteriyorum” diyor. Oysa yalan söylüyor.

         Aynı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı susturması için Emine Erdoğan’a şu çağrıyı yapıyordu:

        Bugün ülkemizde, ihtiras ağına düşmüş Cumhurbaşkanı'nı şikâyet edecek, kontrol edebilecek tek bir yer kalmıştır, o da Emine Erdoğan Hanımefendi'nin kendisidir. Hanımefendiden istirhamımız, eşleri beyefendiye ‘biraz da evde oturmasını’ söylemesidir. Türkiye’yi bu ihtiras ağından kurtaracaksa, kadınlar kurtaracaktır.

         Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a bu çağrıyı yapıyorsun da, PKK’lılarla yan yana gelme konusunda niçin Kemal Kılıçdaroğlu’na, Ekrem İmamoğlu’na, iştahla domuz eti yiyen Canan Kaftancıoğlu’nun kocasına “Eşlerinizi biraz evde oturtun, PKK’lıların ortamından uzak tutun” çağrısı yapamıyorsun?

Meral Akşener “Bizim HDP'ye yönelik tutumumuz belli” diyorsun. Nedir bu tutum?

         “HDP, Kürtlerin siyasal temsilcisi” diyen olarak, HDP ile yerel seçimlerde ittifak yapan olarak tutumunuz neydi anlayamadık?

         Şimdi üç-dört müdürlük, şeflik için peşinde koştuğunuz İstanbul’da Ekrem İmamoğlu, İzmir’de Tunç Soyer, Adana’da Zeydan Karalar, Antalya’da Muhittin Böcek CHP-HDP-İP ittifakıyla seçilmişken ne tutumundan bahsediyorsunuz? HDP eş başkanlarının, Kandil’deki teröristbaşlarının CHP’ye destek, oy açıklamasına bir cümle tepki mi gösterdi Meral Akşener?

         Biz, Meral Akşener’den “Demirtaş’ın tiyatrosuna niye tepki göstermedi?” tartışması da yapmıyoruz. Zaten bunun bir mantığı olmaz. Çünkü terörist Demirtaş CHP, HDP, İP ittifakının bir parçasıdır.

        Meral Akşener "Demirtaş henüz bir sanık, hakkında bir hüküm verilmedi. Dolayısıyla diyelim ki seçimler bitti, aradan üç ay geçti ve kendisi beraat etti. Peki o aradaki seçim kampanyasındaki rekabet eşitsizliğini Türkiye nasıl izah edecek? Siyasetçilerin, aydınların, gazetecilerin tutuklu olarak yargılanmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Aday gösterilmiş bir kişinin de kampanyasını rahatlıkla bizlerle eşit koşullarda yapmasını isterim" açıklamasını ve benzerlerini defalarca yapmıştır.

         Peki, Meral Akşener’in Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaptığı bu jestine karşılık, terörist Demirtaş 31 Mart yerel seçimlerinde ne yapmıştı?

         Demirtaş ne yapacak, HDP tabanına aynen Batıda CHP ve İYİ Partiye oy verin” çağrısını yaparak, jeste karşılık jest yaptı.

         Bu yüzden Meral Akşener’e sormamız gereken, “Sen, Demirtaş tiyatrosuna ittifak ortaklarınla niye katılmadın?” şeklinde soru olmalıdır.

         Terörist Demirtaş, onu tiyatrosunda göremeyince üzülmüştür. Akşener’in onu üzmeye ne hakkı var?