Hollanda Kraliyet Deniz Araştırmaları Enstitüsü’nden araştırmacı Jennifer Welsh, ilginç bir keşfe imza attı. Deniz hayvanları ve virüsler arasındaki ilişkiyi tespit etmek için çeşitli çalışmalar yürüten Welsh, deniz hayvanlarının, suda oksijen ve besin filtreledikleri sırada virüsleri de ortadan kaldırabileceklerini tespit etti.

"Virüsler denizde yaşayan canlıların besinleri olabiliyor"
Jennifer Welsh, yaptığı açıklamada, denizdeki birçok virüsün deniz canlıları tarafından besin olarak tüketilebileceğini söyledi. Welsh, istiridyeleri örnek göstererek, bu canlıların deniz suyunu filtrelediğini ve bu sayede sudan oksijen, alg ve bakteriler gibi besinleri elde ettiklerini belirtti.

"Virüsleri yok eden en güçlü canlı istiridye"
Çalışmalar sonucu virüsleri ortadan kaldırmakta en yüksek başarı oranını yakalayan canlıların süngerler, yengeçler ve midyeler olduğunu söyleyen Welsh, istiridyelerin suda bulunan virüslerin yüzde 12'sini ortadan kaldırdığı sonucuna ulaştıklarını da söyledi. An ve an gözlemlenen çalışmaya göre, süngerler ise deniz suyunda bulunan virüslerin %94’ünü yalnızca 3 saat içerisinde ortadan kaldırdı.

Editör: Haber Merkezi