Son zamanlarda deniz ürünleri ilgili araştırmalar arttı. Şeflerin sıklıkla tercih ettiği ürünler arasına yer alan deniz tarağının tarifi merak konusu oldu. MasterChef Türkiye yarışmasında da birçok kez kullanılan deniz tarağı zengin deniz ürünlerinden biri olarak biliniyor. Peki, Deniz tarağı nedir? MasterChef deniz tarağı nasıl yapılır? 

DENİZ TARAĞI NEDİR?

Derin sularda uzun yıllar boyunca yaşayan deniz tarağı hayvanı, yüksek besleyicilik özelliğinin yanı sıra farklı nedenlerle de oldukça ilginç bir deniz kabuklusudur. Dalgıçların denizin dibinden elle toplayarak filelere aldığı deniz tarakları, denizin sığ yerlerinde yoğunlukla bulunur.

DENİZ TARAĞI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 adet deniz tarağı

Marinasyonu için:
50 cl. zeytinyağı
2 gram taze kekik
2 gram maldon tuzu
2 gram tane beyaz biber

Servisi için:
1 yemek kaşığı nane püresi
1,5 yemek kaşığı yenilebilir toprak

Tarator sos için:
4 dilim bayat ekmek içi
300 ml. süt
150 ml. krema
100 gram mayonez
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane beyaz biber
5 diş sarımsak püresi


DENİZ TARAĞI NASIL YAPILIR?

Zeytinyağı, taze kekik, maldon tuzu ve tane beyaz biberle marine ettiğiniz deniz taraklarını kızgın tavada alt üst ederek mühürleyin.

Tarator sosu hazırlamak için; bayat ekmek içini ufalayın. Süt, krema, mayonez, tuz, taze çekilmiş tane beyaz biber ve sarımsak püresi ilavesiyle karıştırın.

Yenilebilir toprağı, üç göz şeklini alacak şekilde servis tabağına 1/2’şer yemek kaşığı kadar yerleştirin. Üzerlerine hazırladığınız tarator sostan ekleyin.

Bu yuvaların üzerine mühürlenmiş deniz taraklarını koyup nane sos eşliğinde sevdiklerinizle paylaşın.

Editör: Haber Merkezi