En sıkıntılı anda, derbi kazanma başarısı gösteren Beşiktaş’ın, Antalyaspor karşısında alacağı sonuç hem deplasman fobisini azaltacak hem de gelecek haftalara enerjiyi ve inancı taşıma şansı verecekti.

Teknik direktör Abdullah Avcı derbi kazanan takımdan biri zorunlu, diğeri tercihen iki değişiklik yaptı. Caner Erkin cezalıydı yerine, Adem Ljajic’e görev verdi. Enzo Rocco yerini asıl sahibi Victor Ruiz’i bıraktı. Avcı ayrıca derbi golcüsü Umut Nayır’a hakkını vererek, Burak Yılmaz ve Güven Yalçın’ı kenarda tuttu.

Rakip sıkıntı içindeydi. Onlar da kazanmak zorundaydı. Avcı, Başakşehir’de ve sezon başında Beşiktaş’ta uygulattığı ‘çok pas yapalım, top bizde kalsın’ taktiğinden bu maçta da uzak durdu. Siyah-Beyazlılar, rakibin en ofansif oyuncusu Nazım Sangare’nin ileri çıkışlarından yararlanmak için orta sahanın yönlendiricisi Adem Ljajic’i sol önde tuttu. Oyunu dikine oynadı. Antalyaspor önlem alana kadar Ljajic çıkışlı, biri duran, biri hareketli iki pozisyon, gole dönüştü.

İki golü birbiri ardına bulan Beşiktaş, biraz ev sahibinin öne çıkması, biraz da sahayı daha geniş görebilmek adına geriye yaslandı. Topun kontrolünü rakibine bıraktı, ancak oyunun kontrolünü elinde tuttu. Böyle olunca, Antalyaspor’un ataklarını ceza alanına tehlike olmadan durdurup, ani ataklarla yeni pozisyonlar aradı. İlk yarının sonuna doğru yeniden rakip alana yüklenen Beşiktaş, bu kez yarattığı pozisyonlarda sonuca ulaşamadı.

İkinci yarı ilk yarının aksine başladı. İki farklı geride olan Antalyaspor yüklenmek yerine, oyunu kendi sahasında kabul etti. Beşiktaş’ı yan paslı oyuna zorladı. Topa sahip olan Siyah Beyazlılar, önde açıklık bulamayınca orta alan civarında paslaştı. Ev sahibi, pas arasına girip kaptığı toplarla Loris Karius’un karşısına çıktı. Birinde golü buldu. Ardından birbiri ardına heyecan yaratan pozisyonlar üretti. Sakatlıktan yeni çıkmasına karşın takımla birlikte Antalya’ya kendi isteği ile gelen Burak Yılmaz, sıkıntı artınca Avcı ile anlaşması gereği sahne aldı. Ancak, deneyimli golcünün girişi Antalyaspor’u korkutmadı. Ataklarını sürdürdü. İlk yarıda topu bırakıp, oyuna sahip çıkan Beşiktaş, ikinci yarıda Antalyaspor’un tuzağına düştü, onların temposuna ayak uydurdu. Orta alanı en çabuk şekilde geçip pozisyon peşine düştü. Böyle olunca oyun, her iki takıma gitti, geldi.

Oğuzhan Özyakup’un oyuna girişi bu kez Avcı’nın yeniden topa sahip olma hamlesiydi. Hedef hamle az da olsa işe yaradı. Topu biraz yavaşlatan Beşiktaş, son dakikalarda sıkıntı yaşasa da Loris Karius’un ‘süper’ kurtarışı ile istediğini aldı.