Bir kişinin ölümü üzerinden tonlarca nutuk at ama onbinlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütüne yardım ve yataklık eden, masum insanların, şehitlerin katillerini azmettiren terörist için kahramanlık ve demokrasi cümleleri kur… Yıldırım Kaya sanırım bu ikiyüzlülük çok büyük bir kabiliyet ve karakter isteyen bir meseledir.

Derdin suç ve suçlu ise terörist Demirtaş aşkın neden?

          Ankara’da Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen isimli bir bayanın ölümü sosyal medya üzerinden Türkiye’de ana gündem oldu. Olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğu tartışmaları hala devam ediyor. Aleyna Çakır’ın erkek arkadaşına ait videoların ortaya çıkması, bu ilişkide şiddetin temel bir yaşam ögesi haline geldiğini gösteriyor. Her iki tarafta da ahlaki bir çöküntü olduğu yaşam tarzlarından, diyaloglarından anlaşılıyor. Öne çıkan bir sevgi değil zaten. Görüldüğü kadarıyla şiddet, küfür, alkol, cahillik, magandalık, dengesizlik, seviyesizlik bu arkadaşlığa hâkim olmuş… Zaten aralarında bir aşk ve sevgi olmadığı sadece bir videodan bile anlaşılıyor. O videoda Aleyna Çakır sarhoş, erkek arkadaşı Ümit Can Uygun sarhoş… Telefon üzerinden yapılan canlı yayında Ümit Can Uygun’un arkadaşları bile Aleyna Çakır’a çok ağır küfürler ediyor. O muhabbetleri izleyen herkesin muhakkak midesi bulanmıştır. Ortada aşk, sevgi yok… Ama birbirlerini nasıl olduysa bulmuşlar. Çıkan haberlere göre Kırşehir’de yaşayan ailesinden tamamen uzaklaşmış Aleyna Çakır Ankara’da sığınacak bir liman aramış, o sığındığı limanda ona sürekli acı ve şiddet uygulanmış… Aleyna Çakır bunun sonucunda da intihara sürüklenen adımları atmış ya da bir cinayete kurban gitmiş… Bunu yürütülen soruşturmanın neticesinde göreceğiz.

          Gelelim bu olay üzerinden yapılmaya çalışılan siyasi rant meselesine… Aleyna Çakır’a şiddet uygulayan ve cinayetle suçlanan Ümit U. İsimli kişinin MHP İlçe Başkanlığı binasında olduğuna dair bir fotoğrafının, ayrıca yine arka fonda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin olduğu başka bir fotoğrafının kullanılmak suretiyle ’sanki ortadaki bu olayı örtbas etmeye çalışanlar var imajı vermeye çalışan’ bir CHP zihniyetine şahit olduk.

          CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili olan Yıldırım Kaya bu konuda öne çıkan bir zevzek olmuştur.

          Sosyal medya üzerinden yayınladığı mesaj şu : #aleynaçakır’ın intihar etmediği, Ümit Can Uygun tarafından öldürüldüğü, zanlının siyasi kimliğinden dolayı korunduğu iddia ediliyor. Daha önce de Aleyna Çakır’ı dövüp sosyal medyada paylaştığı görüntüler var. İktidar ortaklarının ölümün nedenini ortaya çıkarma sorumluluğu var.

Bak bak…

          “Siyasi kimliğinden dolayı korunuyormuş…” Aklınca iki fotoğraftan yola çıkarak “AKP-MHP bir suçluyu koruyor” propagandası yapıyor. Peki, CHP fotoğraf karelerinden “suçluyu koruyan” algısı yaparken ne mi oldu?

          CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili olan Yıldırım Kaya kendi silahıyla vuruldu. MHP Sosyal Medya Müdürü Hüseyin Özkan, cinayetle suçlanan Ümit Can Uygun’un ve ailesinin CHP’li belediye başkanlarıyla olan fotoğraflarını yayınladı. Bir fotoğrafta cinayetle suçlanan Ümit Can Uygun’un CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’la olan fotoğrafı var. Diğer iki fotoğrafta da Ümit Can Uygun’un ailesinin CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ile olan fotoğrafları vardı.

          Şimdi biz de çıkıp bu fotoğraflara bakarak “CHP bir suçluyu koruyor” diye propaganda mı yapalım? Böyle bir ölçüsüzlük olmaz. Eğer AKP, MHP, CHP bir suçu ve suçluyu resmi açıklamayla savunuyor ve sahipleniyorsa o zaman siyasi ve hukuki eleştiri getirilebilir. Onun dışında suç suçlunun tekelinde olur. Suçlunun hangi fotoğrafı yayınlanırsa yayınlansın ölçü bu şekilde olmalıdır.

          Oysa geçtiğimiz yıl (25 Nisan 2019) sosyal medya sayfamdan “Gün boyu ‘Metrobüs tacizcisi CHP’li’ diye propaganda yapıldı ve bu devam ediyor. Bu çok yanlış... Şu sapık AKP’liymiş, şu sapık MHP’liymiş, şu sapık CHP’liymiş gibi yapılan sıfatlandırıcı propagandalar gün gelir herkesi vurur. Sapıklığın partisi, ideolojisi olmaz. Hepsi asılsın!” mesajını paylaşarak bunun ölçüsünü ifade etmiştim. O gün, sapıklığı yapan kişinin Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş paylaşımlarına ve CHP etkinliklerindeki fotoğraflarına bakarak Yıldırım Kaya mantığında tüm CHP’lileri sapık mı ilan etmeliydik?

          Ama biz bunun yanlış olacağını o günde bugün de belirtiyoruz. Biz hiçbir zaman şunu da yapmıyoruz. CHP üst yönetiminin terör örgütleri PKK’ya, DHKP-C’ye, YPG’ye, FETÖ’ye sahip çıkmasına bakarak tüm CHP’liler “terörist sevdalısı” demiyoruz. Bunun bir mantığı da, ahlaki bir yönü de yok zaten…

          Hiç başka isim aramaya gerek yok. Bugün bir ölüm üzerinden siyasi rant devşirmeye çalışan CHP’li Yıldırım Kaya katiller, suçlular karşısında ne kadar hassas biridir? Sırf bu sorunun cevabı bile CHP’nin şeytanca propagandasını deşifre etmeye yetecektir.

          Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili suçlanan Ümit Can Uygun konusunda bu kadar hassas olan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara milletvekili olan Yıldırım Kaya terörist Demirtaş konusunda niçin bu kadar hassas değildir?

          31 Mart yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu’na açıktan destek veren ve HDP’lilere “Oyunuzu CHP ve İYİ Parti’ye verin” çağrısı yapan terörist Demirtaş’a TBMM kürsüsünden “En büyük teşekkürü, kendini, kendi haklarını düşünmeden, toplumun özgürlüğünü düşünerek cezaevinden ‘Türkiye’nin barışa ihtiyacı var, demokrasiye ihtiyacı var’ diye mesaj yollayan, burada parlamentoda milletvekilliği yapmış Selahattin Demirtaş’a ediyorum” cümleleriyle kahraman muamelesi yapan Yıldırım Kaya’nın suç ve suçlular konusunda ahkâm kesmeye hakkı var mıdır? Terörist Demirtaş’ın HDP Eşbaşkanı olduğu zaman Kobani olaylarında HDP Genel Merkezinin twitter sosyal paylaşım sitesinden “Şu anda toplantı halinde olan HDP MYK’dan halklarımıza acil çağrı, Kobani’de durum son derece kritiktir. IŞİD saldırılarının ve AKP iktidarının Kobani’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” çağrısıyla 52 kişinin ölümünden sorumlu olmasını mı unuttun?

          Yoksa 793 asker ve polisimizin şehit edildiği Hendek ve Çukur olaylarıyla ilgili “Hendek kazanların alınlarından değil ellerinden öpüyorum”, “Hendek’tekilerin onurlu mücadelesi için dua edin”, “Halkımız hendeklerde şanlı mücadele veriyor” diyen terörist Demirtaş’ın suç oranı çok büyük olduğu için mi suçlu sınıfına girmiyor?

          Aleyna Çakır’ın ölümünde sözde bu kadar duyarlılık kasan Yıldırım Kaya, 52 kişinin ölümünde, 793 asker ve polisimizin şehit edilmesinde niçin zerre hassasiyet göstermemektedir?

          Aslında terörist Demirtaş’a sahip çıkarken de niyeti AKP-MHP düşmanlığı yapmasından kaynaklanıyordu, Aleyna Çakır’ın ölümünü yorumlarken de niyeti AKP-MHP düşmanlığı yapmasından kaynaklanıyor.

          Terör örgütü PKK’nın öldürdüğü onbinlerce insanımıza rağmen onların siyasi uzantısıyla ittifak yapan, işbirliğine giren zihniyet, terörle mücadelede tavizsiz duran Cumhur ittifakına asla leke bulaştıramayacaktır. Bir kişinin ölümü üzerinden tonlarca nutuk at ama onbinlerce insanın ölümünden sorumlu terör örgütüne yardım ve yataklık eden, masum insanların, şehitlerin katillerini azmettiren terörist için kahramanlık ve demokrasi cümleleri kur… Yıldırım Kaya sanırım bu ikiyüzlülük çok büyük bir kabiliyet ve karakter isteyen bir meseledir.

          Fotoğraftan vurmaya kalktın oradan vuruldun, suçludan vurmaya kalktın daha büyük suçlulara sahip çıktığın yüzüne vuruldu.

Yıldırım Kaya girme bu işlere, gördüğün gibi rezil oluyorsun…