Tüm dünyayı kasıp kavuran koronavirüs salgını, teknoloji şirketlerini de etkisi altına aldı. Pek çok şirket, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla farklı tedbirler uygulamaya başlarken, Çinli teknoloji devi Huawei'den dev bir hamle geldi. Huawei, koronavirüsü sadece 2 dakika içerisinde tespit edebilecek bir yapay zeka sistemi geliştirme çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Şirket taafından yapılan bir açıklamada geliştirecek olan yapay zekanın, daha önce "Darwinaı" adlı bir şirket tarafından geliştirilen ve akciğerlerde koronavirüsün zararlarını tespit edebilen yapay zekaya benzerlik gösterdiği belirtildi. Şirket yetkilileri, Koronavirüsün akciğerleri hedef aldığını ve akciğerlere verdiği zararların röntgenle görüntülenmesi sayesinde virüsün sadece iki dakika içerisinde tespit edilebileceğini söyledi.

"Henüz test aşamasında"
Öte yandan şirket yetkilileri, geliştirilecek olan yapay zekanın ilk olarak Filipinler'de çeşitli testlerden geçirildiğini ve yüzde 98 oranında doğru tespit sağladığını söyledi. Ancak, doğru tespit için koronavirüs hastalarınının akciğer röntgen görüntülerini ve verilerini kullanan sistemin, kesin tanı için henüz kullanılamadığını ve bir süre daha test aşamasından geçirileceği bildirildi.

Editör: Haber Merkezi