Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezonun bitimine iki hafta kaldı. Fenerbahçe kaybetmezse sıralama belli. Ancak üç maçı kalan (Banvit, Adatıp Sakarya, Galatasaray) Sarı Lacivertliler düşük ihtimal bir yenilgi alırsa, zirveyi Anadolu Efes’e kaptırabilir. İlginç olanı bu hafta Banvit’e karşı kaybederse, hem ligin zirvesi etkilenecek, hem de Banvit sekizinci olarak play – off’a kalıp, sezonun en çarpıcı işlerinden birine imza atacak. Bu da Karşıyaka, Darüşşafaka ve Bahçeşehir Koleji için sezonun bitmesi demek.

Banvit’in Fenerbahçe’ye mağlup olması halinde play-off yarışını kimin kazanacağı son haftanın son dakikasında belli olacak adeta. Banvit, son hafta Türk Telekom’u mağlup ederse de play-off biletini cebine koyacak. Bu yüzden diğer üç takım öncelikle Banvit’in kaybetmesi için dua edecek. Bu gerçekleşirse de, hesaplar daha da karışacak. Play off’a kimin kalacağı averaj hesabıyla belli olacak. Bu hafta oynanacak Bahçeşehir Koleji-Karşıyaka maçını kaybeden taraf her türlü hesabın dışında kalacak. Olası ikili averaj hesaplarında Banvit Karşıyaka’ya ve Bahçeşehir Koleji’ne de üç sayı farkla üstün. Darüşşafaka’ya karşı ise geride. Üçlü averaj olması halinde Banvit ve Darüşşafaka’nın yanına Karşıyaka, ya da Bahçeşehir Koleji gelecek. Darüşşafaka bu hafta Türk Telekom’a kaybederse yine Banvit karlı çıkacak. Üçlü averajda Darüşşafaka az bir sayı farkıyla sekizinci olacak. Kısacası Banvit’e bir galibiyet yetiyor. Diğerleri kaybetmemek zorunda. Averaj hesaplarında da ibre Banvit ve Darüşşafaka’dan yana.

İşte bu hesaplar yapılırken geride kalan haftada Darüşşafaka, Fenerbahçe’yi zorladı ama bu yetmedi. Sarı – lacivertliler, sürprize izin vermedi. Bursa’da, Tofaş’a karşı dış atışlarla ayakta kalan ve son 15 saniyeye bir sayı önde giren Bahçeşehir Koleji, önce basit bir kenar oyunundan basketi yedi. Colom da son topu çembere dahi yollayamadı. Bu iki hata onlar için bütün bir sezona mal olacak gibi.

Haftanın merakla beklenen maçı Galatasaray ile Türk Telekom arasındaydı. Lig dördüncülüğü için çok önemliydi iki taraf adına. İki başarılı koçun da mücadelesiydi. Ancak maç nerdeyse başlamadan bitti. Ligin başından bu yana Ertuğrul Erdoğan ile istikrarlı bir yükseliş yakalayan Sarı Kırmızılılar, daha baştan yakaladığı farkı korudu ve ummadığı kadar rahat sonuca gitti. Son hafta Gaziantep Basketbolu yenerlerse rakiplerinden düşük bütçeyle dördüncülüğü elde edecekler. Türk Telekom artık ilk altıda kalmak için Daçka ve Banvit’ yenmek zorunda.

Bütün bu detaylar arasında Türk Basketbolunda bir ilk yaşandı. Banvit’in, Ada Tıp Sakarya’yı rahat yendiği maçta ilk kez bayan hakem triosu görev aldı. Ülkemizi uluslararası arenada başarıyla temsil eden Özlem Yalman, Ayşenur Yazıcı ve Özge Şentürk’le düdük çaldı. Zor maç değildi. Onlarla renklendi. Hem sportif açıdan hem de toplumsal yaşamda kadının yerine dair çok güzel bir görüntü ve mesaj çıktı ortaya…