MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM Grup Toplantısı’nın gündeminde terör örgütü PKK/YPG’ye yönelik yürütülen operasyonlar ve 6’lı masanın hazırlamış olduğu anayasa taslağı vardı. “6’sını bir araya getirseniz bir MHP yapmaz” diyen MHP Lideri, partisinin hazırlamış olduğu iki ayrı anayasa taslak metinlerini gösterdi. Cumhurbaşkanının görev süresini 7 yıl ve bir dönem ile kısıtlayacağını söyleyen 6’lı masaya, “Şimdi bunların uykularını kaçırayım. Cumhur, iki yetmez üç olsun derse ne yapacaksınız” dedi.

2023’te terör son bulacak

Türkiye’nin, Cumhuriyet’in yüzüncü yıl dönümünde terör belasından kurtulacağını ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, artık sabır ve tahammüllerinin kalmadığını belirtti. Münbiç, Tel Rıfat ve Ayn El Arap mıntıkasında canlı terörist bırakılmaması gerektiğini, güney sınırlarımızın A’dan Z’ye emniyete alınmasının temel gündemlerden birisi olduğunu söyledi. Pençe-Kılıç Operasyonu’yla havadan yapılan operasyonların ateş destek vasıtalarıyla yerden tahkim edilmesi, Kandil’den Ayn El Arap’a kadar karadan da süpürme harekâtıyla bölücü terör örgütünün kafasının koparılması gerektiğini ifade etti.

Sözde dost ve müttefiklere uyarı

Dost ve müttefik pozu veren ülkelerin teröristlere canlı kalkan olmasının Türkiye’nin mücadelesini sekteye uğratmayacağını ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Karşımıza kim çıkarsa sonu teröristlerin sonu gibi olmalıdır” dedi. “Buradan Türk’e kefen biçmeye hazırlananları bir kez daha uyarıyorum” diyen Devlet Bahçeli, “Türk milleti, kokuşmuş zillet zihniyetinden ibaret değildir. Sakın aldanmayın. Yanlış hesap yapmayın. Bu hatanın bedelini Çanakkale’de ödediniz. Bu yanlışın faturasına Kocatepe’de katlandınız. İş birlikçilerinize bakarak milletimizi çaresiz sanmayın” dedi.

TV yorumcularına tepki

MHP Lideri Devlet Bahçeli, her akşam TV ekranlarında yer alan tartışma programları vasıtasıyla gelişigüzel yorumlarda bulunan kadrolu isimlere de tepki gösterdi ve konuşulanların güvenlik zaafı oluşturduğunu belirtti. “Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir, önüne gelen, dili olan, askerliğin temel kurallarından bihaber, yanaşık düzen nedir bilgisi bulunmayan, askerlik yapıp yapmadıkları dahi belli olmayan ne kadar geveze yorumcu, sözde uzman varsa televizyonlardan Türkiye’nin kara harekâtı şu günde olacak, bugünde yapılacak diye konuşmaktadır. Türkiye’nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekâtı yapacağının yetki ve görevi olmayan kişiler tarafından ulu orta dillendirilmesi güvenlik zaafıdır, buna da muhakkak bir sınır konulmalıdır” dedi.

6’lı masanın anayasa önerisi

6’lı masanın açıkladığı ‘Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi’ni de gündemine alan MHP Lideri Devlet Bahçeli, dağın fare bile doğurmadığını söyledi. “Bunlardan hiçbir yol, hiçbir halt olmaz, olamaz” diyen MHP Lideri, 6’lı masanın değiştireceği anayasanın yıkım anayasası olduğunu belirtti. Bölücü ve teröre batmış sözde siyasi partilerin kurtarılması, hatta aklanması amacıyla parti kapatılmasını hukukun konusu olmaktan çıkarıp yasama organının takdirine bağlayanların akıl hocasının HDP/PKK olduğunu söyledi.

6’sı bir MHP yapmaz

Milliyetçi Hareket Partisi olarak 4 Mayıs 2021 tarihinde 100 maddelik yeni bir anayasa teklif metnini kamuoyu ile paylaştıklarını ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, uzlaşmanın ve yeni bir anayasa hazırlamanın milli bir vecibe olduğunu söyledi. “Bunların 6’sını bir araya getirsen bir Milliyetçi Hareket yapmaz” ifadelerini kullanan MHP Lideri elindeki anayasa çalışmasını göstererek, “Bu anayasa metni Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında 100 maddelik yeni anayasa taslak metnidir. Değerli anayasa hukuku bilim insanlarının partimizin değerli yöneticileriyle birlikte yaptıkları çalışmanın bir ürünüdür. Gelsinler bir de bunu okusunlar. Bunu gördüklerinde 6’sını birden en yakın çöpçülüğe atın” ifadelerini kullandı.

MHP’den iki önemli çalışma

Sözlerine ikinci bir çalışmayı göstererek devam eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, “Kurucusu olduğum ve partimizden değerli arkadaşlarımızın yine bilim insanlarıyla yapmış olduğu bir başka anayasa çalışması raporu da TASAV tarafından ‘yeni anayasa taslağı’ olarak hazırlanmıştır. İşte size 6’ya karşı iki. Bu da Cumhur İttifakı demektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yaşaması için cumhurun bir kanadı olan AK Parti de değerli yönetici ve bilim inşalarıyla çalışmaktadır. Onların da hazırlayacağı anayasa metinleri burada buluşur ise 100. yıl dönümünde Türkiye yepyeni bir anayasaya kavuşmuş olacaktır” dedi.

Uykularını kaçıracak soru

Halkın seçtiği cumhurbaşkanını tek dönemle sınırlayıp sembolik hâle getirme önerisinde bulunan 6’lı masanın bu önerisini cahilliğin ve milleti tanımayan kadir bilmezliğin bubi tuzağı olarak tanımlayan MHP Lideri, “Şimdi bunların da bir uykusunu da kaçırayım” diyerek sözlerine devam etti. Devlet Bahçeli, “7 yılda bir seçilecekmiş. Bir defa görev yapacakmış. Biz bir dönemi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içinde tamamladık. İkincine de 2023 için hazırlanıyoruz. Şimdi soruyorum; Cumhur ittifakı cumhurun ittifakıysa iki yetmez üç olsun derse ne yapacaksınız?” diye sordu. MHP Lideri, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 5’er yıllık 3 dönem olsa da yeni yüzyılın 25 yılını tamamen lider ülkeye doğru hızla götürsek” dedi.

‘Gelin siz de katılın’ çağrısı

6’lı masaya bir de çağrıda bulunan MHP Lideri Devlet Bahçeli, ”Gelin Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa hazırlığına ve hedefine siz de katılın. Gelin siz de bu tarihi sorumluluğa ortak olun. Geçmişe takılarak geleceğin vizyonunu kurmak gibi bir hezeyandan geri dönün. Gelin Türkiye’nin yanında durun. Gelin bu milli şerefe siz de katkı verin. Bunu yapmazsanız tarih ve millet huzurunda nankör ve inkârcı olarak anılacaksınız, hiçbir zaman da milletimizden geçer not alamayacaksınız” dedi.

Konya'daki vahşete tepki

Konya’da bir hayvan barınağında köpeklere kürek ve sopalarla saldıran canilere tepki gösteren MHP Lideri Devlet Bahçeli, hayvanlara sevgi beslemeyenlerden insan sevgisi de beklenemeyeceğini söyledi. Başıboş gezen hayvanların insanlara saldırılarına da değinen MHP Lideri, bu sorunun öncelikli muhatabının yerel yönetimler olduğunu belirtti. Devlet Bahçeli, “İnsan haklarına nasıl hürmet ediyorsak, hayvan haklarına da aynı oranda bağlı olmalı, saygı duymalıyız” dedi.