TÜRKGÜN ÖZEL HABERİ

Kur üzerinde oynanan oyunlar ve faiz lobilerinin çığırtkanlıklarına karşı Türkiye tam bir ekonomik kurtuluş savaşında. Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada, oynak piyasalara karşı vatandaşı itidalli olmaya çağırdı. Cumhur İttifakı liderleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise milli duruştan taviz vermeden finansal duruş göstereceklerini, ekonomide çok kısa zamanda toparlanma ve yükseliş dönemine geçileceğini vurguladılar. Kurlardaki ani ve piyasa koşullarına uygun olmayan yükselişleri fırsat bilen, mal bulmuş mağribi gibi bir anda ortaya çıkan siyasilerin birleştiği tek konu erken seçim. Bunun için halkı sokağa çıkartmaktan da geri durmuyorlar. Bir anlamda yeni bir ‘Gezi’ yaratmaya çalışan muhalefet, kutuplaşma üzerinden iç kargaşa çıkarmak ve kendilerince hükümeti köşeye sıkıştırmak istiyor.

KİTLESEL HAREKETMİŞ!

Terör örgütü PKK’nın yayın organlarıyla aynı çizgide buluşan muhalefetin, ‘Zafere giden yolda her şey mübah’ anlayışı, içine düştükleri zilletin âdeta bir yansıması. Teröristlerin yayın organı Özgür Politika, önceki gece gün boyu sokaktaki birkaç provokasyon amaçlı izinsiz gösteriyi ‘kitlesel’ gibi göstererek vatandaşı sokağa çağırdı. İzinsiz gösterileri engelleyen polisin, halka saldırdığı yalanının yanında, yüz kişiyi bulmayan gösterileri kitlesel göstererek Tencereli, tavalı eylemleri yayınladılar. Yurt içi ve yurt dışında bitme noktasına gelen terör örgütü PKK’nın, son zamanlarda Türkiye’nin siyasetine yön vermeye çalışması ise, zillet ittifakının teröristleri nasıl şımarttığının bir başka göstergesi.

TERÖRİSTTEN ‘HELALLEŞME’ ÇAĞRISI!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısına bir sesde Kandil’den geldi. PKK’nın elebaşlarından Mustafa Karasu, Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısını olumlu bularak, şu hadsiz değerlendirmede bulundu: Bir helalleşme olmalı. Kılıçdaroğlu helalleşme diyor. Neyle helalleşme diyor; ‘İşkence gördünüz, zulüm gördünüz, bu zulmü kabul edeceğiz” Helalleşme olacaksa Kürt halkının varlığı, özgürlüğü tanınacak. Dili, kimliği, varlığı, öz yönetimi, özerkliği tanınacak. Helalleşme olacaksa böyle olmalıdır. Böyle helalleşmeye biz varız.” HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, muhalefete ortak miting yaparak hükümeti istifaya davet etmeleri için çağrı yaptı. Muhalefeti yedi bölgede yedi ortak miting yapmaya çağıran Demirtaş, partilerin genel başkanlarına “Hiç değilse Mecliste temsil edilen muhalefet partilerinin genel başkanlarının, ortak bir basın toplantısıyla hükümeti istifaya çağırmalarının ve yedi bölgede yedi ortak miting yaparak halkla birlikte derhal seçim istemelerinin önünde bir engel mi var? Bugün değilse ne zaman?” dedi.

Editör: Haber Merkezi