Kadir YILDIZ / TÜRKGÜN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılması çağrısında bulunması ve bu terör partisine yapılan hazine yardımını ve milletvekillerine verilen maaşları sorgulaması Türk milletinden büyük bir destek buldu.

PKK’nın siyasi uzantısı olan ve Kandil katillerinden aldıkları emre göre siyaset yapan HDP denilen terör partisi bugüne kadar Türkiye’nin hiçbir milli meselesine destek vermediği gibi, Türkiye düşmanlarının yanında yer aldı. Türkiye 1984-2020 yılları arasında terörle mücadelede 40 binden fazla şehit verdi. Asker-polis-öğretmen-doktor-işçi ve birçok sivil vatandaşımız PKK terör örgütünün hedefi oldu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde birçok Kürt kökenli vatandaşımız kadın, çocuk, yaşlı demeden katledildi. Türkiye, bugüne kadar terörle mücadele için 1.5 trilyon dolar harcadı. Terörle mücadele için Türkiye’nin kaynaklarından harcanan para yetmezmiş gibi üzerine bir de terör örgütü PKK’nın siyasi sözcülüğünü yapan milletvekillerine maaş bağlandı, partilerine seçim yardımı yapıldı, belediyelerine ödenek ayrıldı.

TARTIŞMA YARATTI

Terörle mücadelenin tüm unsurlarıyla yapılması gerektiğini ifade eden MHP Lideri Devlet Bahçeli, PKK’nın siyasi kanadı olan HDP’nin kapatılması çağrısında bulundu. Devletin ödediği paraların Mehmetçik'imize kurşun olarak geri döndüğünü ifade eden MHP Lideri Bahçeli “Herkes tarafını belli etsin” dedi. MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin HDP’nin kapatılmasını gündeme getirmesiyle birlikte, terör örgütüyle yakın ilişki içinde olduğu bilinen bir siyasi partinin devlet yardımlarından faydalanması kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

HDP’nin hem devletin maddi olanaklarından faydalanması hem de devlete silah doğrultan PKK terör örgütünün sözcülüğünü yapmasının artık siyaseten taşınamayacak bir yük olduğu ifade ediliyor. 2015 seçimlerine kadar bağımsız aday olarak Meclise giren HDP’liler 7 Haziran seçimlerine parti olarak girmeyi kararlaştırmışlar ve parti olarak seçimlere girmişti. HDP, 7 Haziran 2015 seçimlerinden itibaren bugüne kadar devletten toplam 285 milyon 888 bin TL hem ödenek hem de seçim yardımı aldı. 7 Haziran 2015 seçimlerinden günümüze kadar tüm HDP’li milletvekillerine devletten ödenen maaş tutarı ise 76 milyon 167 bin TL’yi buldu.

1 MİLYAR LİRA İDDİASI

Bunun yanı sıra HDP’li milletvekillerinin danışmanlarına ve TBMM’de grup kurmasıyla birlikte istihdam ettiği sözleşmeli grup personeline ödenen maaşların da azımsanamayacak miktarlarda olduğu biliniyor. TBMM’de grubu bulunduğu için HDP Grup Başkanvekilleri ve TBMM Başkanvekili ve Kâtip üyesine tahsis edilen 4 adet de kırmızı plakalı makam aracı bulunuyor. Son 5 yılda HDP’ye sadece ödenek ve maaş olarak devletin kasasından ödenen toplam para 362 milyon 55 bin TL’yi geçiyor. Bunlara TBMM’de istihdam ettikleri sözleşmeli personel maaşları, kullandıkları lüks makam araçları ve HDP’li belediyelere ayrılan ödenekler de eklenince 1 milyar TL’yi aşan bir miktarın doğrudan PKK’nın siyasi uzantısına ayrıldığı gerçeği ortaya çıkıyor.

HDP'li vekiller geçtiğimiz yıllarda Kandil'de bulunan PKK'lı yöneticilerle sık sık bir araya geliyorlardı.

 

Kaynakları bir an önce kurutulmalı

PKK terör örgütünün ülkemize ve bölgemize verdiği tahribatlar göz önüne alındığında çok yönlü bir mücadele ile kökünün kazınmasının şart olduğu görülüyor. Özellikle son 4 yılda yurt içi ve sınır dışı operasyonlarla örgütün bitme noktasına geldiği ifade edildi. Tüm kaynaklarıyla bitme noktasına gelen PKK terör örgütünün siyasi muhataplarının veya uzantılarının da yargı önüne çıkarılması toplumsal bir talep olarak beklenti hâlini aldı. Şehit ailelerinin her gün TV kanallarında HDP’li milletvekillerinin terör örgütünün sözcülüğünü yapmasına tahammülleri olmadığı ifade ediliyor.

VATANDAŞA VERİLSİN

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP açılmamak üzere kapatılmalıdır. Etnik bölücülüğü ve terörü referans alan hiçbir parti kuruluşuna da müsaade edilmemelidir. Gerekirse Anayasa'da düzenleme yapalım, gerekirse Siyasi Partiler Kanunu ve Türk Ceza Kanunu'nda reform yapalım, bu kanayan yarayı durduralım” çıkışının ardından toplumun beklentisi de bu yönde artarken, HDP’nin 2020 yılında alacağı 57 milyon 550 bin TL’lik yardımın kesilip doğrudan vatandaşın cebine aktarılması yapılan öneriler arasında yer alıyor.

Belediyeleri terör kampına çevirdiler

Devlet bütçesinden yerel hizmetlerde kullanılmak üzere belediyelere ayrılan ödeneklerin HDP’li belediyelerce Kandil’e aktarıldığı yapılan operasyonlar neticesinde ortaya çıkmış ve kamu mallarının da Kandil’in hizmetine sunulduğu tespit edilmişti. HDP’li belediyelere atanan kayyumlar ise bu durumu tersine çevirerek devletin ayırdığı ödeneğin bölge insanına hizmet olarak dönmesini sağladı. Belediyelerde istihdam edilen personellerin PKK sempatizanı kişilerden seçildiği ortaya çıktı. Şehit yakınlarını işten çıkaran HDP’li belediyeler terör örgütü mensuplarının yakınlarını istihdam etti. HDP’li belediye binalarında yapılan aramalarda bomba düzenek şemalarının anlatıldığı ajandalar, terör örgütüne devşirilen elemanların isim listeleri gibi çok sayıda somut delil ortaya çıktı.

Ayrıca HDP İl örgütlerinde PKK’ya eleman devşirildiği, kaçırılan çocukların parti örgüt binalarında gizlenip daha sonra terör örgütü PKK’ya teslim edildiği belirlendi. Bir siyasi oluşum gibi kendini kamufle etmeye çalışan HDP, terör örgütünün karargâhı olarak kullanıldı ve tüm bu imkânları devletin siyasi partilere ayırdığı ödenek ile hayata geçirdi. HDP’li belediyelerin devlet kaynaklarını terör örgütlerinin emrine sunması, TBMM’de grubu bulunan HDP’nin son 5 yıl içinde sadece nakdi olarak devletten aldığı 362 milyon TL’yi nasıl kullandığını da ortaya koydu.

Milletin vekili değil militan oldular

Terörist cenazelerine katılmaktan tutun da milletvekili araçlarında örgüt militanı taşımaya kadar birçok suça ortaklık eden HDP milletvekilleri 2015 yılından bugüne kadar devletten 76 milyon 167 bin TL maaş aldı. Milletin vergileri ile aldıkları maaşları milletin hizmetine kullanmayan HDP milletvekilleri bu paraları terör örgütünü finanse etmek için harcadı. Devletin verdiği maaşın karşılığında terör örgütü PKK’nın savunuculuğunu, sözcülüğünü ve cenaze defin memurluğunu yaptı.

6-7-8 Ekim 2014 yılında yaşanan Kobani olaylarında halkı sokağa çağırdılar ve devlete karşı direniş başlatmak istediler. 53 vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldular. Kandilden aldıkları talimatla parti olarak direnişi örgütlediler ve 35 şehirde yağmalama ve yakma işlemi gerçekleştirdiler. 2015 yılındaki hendek olaylarında alenen PKK’nın yanında durdular ve destek verdiler.

“Sur ve Cizre’de direniş devam ediyor” mesajlarıyla terör örgütü PKK’ya destek oldular. Operasyon hâlindeki Mehmetçik'in önüne set olmaya çalıştılar. HDP Eş Başkanları sırtlarını PKK/PYD/ YPG’ye dayadıklarını söylediler. Seçimlerde aldıkları oya güvenerek özerklik ilan etmeye yeltendiler.

Editör: Haber Merkezi