2 yıllık yüksekokul ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrenciler, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen DGS için geri sayımda. 4 yıllık örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmak isteyen öğrenciler 2021 DGS geç başvuru tarihlerini ve sınav başvuru ücretlerini merak ediyor.

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DGS normal başvuruları 21 Mayıs –31 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. DGS geç başvuru tarihi ise 8 Haziran olarak belirlendi. Adaylar 8 Haziran DGS için başvuru yapabilecek.

DGS BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

DGS başvuru işlemleri 21 Mayıs tarihinden itibaren ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapıldı. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı.

ösym

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti 2021 yılı için 150 lira olarak belirlendi.

2021 DGS NE ZAMAN?

DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır.

2021 DGS bu yıl 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava başvuru yapan ve ödemelerini tamamlayan adaylar sınava katılabilecek. Bu sınavdan istediği puanı alan adaylar için daha sonra tercih süreci başlayacak ve bu tercihlerde yerleştirilen adaylar eğitimlerine üniversitelerin lisans bölümlerinde devam edecek.

 

Editör: Haber Merkezi