Dikey Geçiş Sınavı için adaylar geri sayıma başladı. Adaylar 2021 DGS başvuru işlemlerini ÖSYM AİS sayfası üzerinden gerçekleştirebilecek. Üniversiteliler eğitimlerini 2 yıldan 4 yıla çıkaracak DGS sınavı ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. İşte DGS sınavı başvuru tarihi ve diğer detaylar..

DGS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin 2021 yılı sınav takvimiyle DGS başvuruları ne zaman başlayacak sorusu yanıt buldu. Takvime göre DGS başvuruları 21-31 Mayıs tarihleri arasında alınacak. Geç başvurular ise 8 Haziran günü tamamlanacak.

DGS başvuruları ne zaman

DGS NE ZAMAN?

DGS tarihi ise takvimde 11 Temmuz 2021 olarak belirtildi. Sınav sonuçlarının da 12 Ağustos itibariyle erişime açılacağı duyuruldu.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI NASIL OLUR?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. ÖSYM'nin diğer sınavları gibi DGS de çoktan seçmeli bir sınav türüdür. Sınava ön lisans mezunları ya da son sınıfta olup staj dışındaki mezuniyet şartlarını tamamlamış olan adaylar başvuru yapabilir.

DGS KAÇ DAKİKA 2021?

Sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşan ve toplamda 120 soruyu içerisinde barındıran DGS için adaylara 150 dakika süre verilecek.

DGS HAKKINDA

Dikey Geçiş Sınavı (DGS),2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sözel ve sayısal içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) soru sayıları ise 60 sayısal 60 sözel olmak üzere toplamda 120 sorudur. Dikey Geçiş Sınavının (DGS) süresi 140 dakika olarak belirlenmiştir. Her iki bölüm içinde 10'ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Bu amaçla hazırlanan sorular, ön lisans programlarında öğrenilen bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmamaktadır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri düzeyde olmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.

 

Editör: Haber Merkezi