DGS sınav sonuçları milyonlarca aday tarafından araştırılıyor. ÖSYM'nin düzenlediği meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans mezunlarının lisans öğrenimine geçişi için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sınav sonuçları için geri sayım başladı. İnternet aramalarında "2021 DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Puan hesaplama nasıl yapılıyor?" cevapları haberimizde.

2021 DGS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

ÖSYM Başkanlığı, 2021-DGS sınav sonuçların 13 Ağustos 2021 tarihinde açıklanacağını belirtti. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmünde olacak.

dgs

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SIRALAMALARI NEDİR?

2021 DGS başarı sıralamaları henüz açıklanmadı. Sıralamalar açıklandıktan sonra haberimiz içerisine eklenecektir.

DGS TABAN VE TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

2021 DGS taban ve tavan puanları henüz açıklanmadı. Tercih kılavuzu ile birlikte puanların da açıklanması halinde haberimiz içerisine eklenecektir.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

DGS PUAN HESAPLAMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi