Çok sayıda öğrencinin katıldığı DGS sınavı ÖSYM tarafından gerçekleştirildi. 2 yıllık eğitimini 4 yıllığa tamamlayop bitirmek isteyenler zorlu DGS sınavına hazırlandı. Açıklanan puanlara göre tercih yapanlar, DGS tercihleri ne zaman açıklanacak 2021? 2021 DGS tercih sonuçları tarihi belli oldu mu? sorularına yanıt aranıyor.

2021 DGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Binlerce geçn tarafından beklenen 2021 DGS tercih sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklandığında sayfamızdan takip edebilirsiniz.

DGS KAYIT İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme sonuçları ÖSYM’nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

2021-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2021-2022 öğretim yılı için geçerlidir. Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır.

ÖSYM’nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.

Editör: Haber Merkezi