21 takımlı lig herkese ağır geliyor. 40 haftalık fikstür olunca kış koşulları ile birlikte başta saha zeminleri bozulmaya başladı. Neredeyse tüm statlarımızın zeminlerinde ciddi anlamda sıkıntılar görüyoruz. Sahalarımız resmen alarm veriyor. Aralık başından itibaren tüm zeminler futbolcular için tehlike arz edecek duruma geldi. Yoğun fikstürden futbolcularda etkilendi. Dünkü maça baktığımızda futbol adına konuşulacak fazla bir şey izleyemedik. Babel, cezalı olan Diagne’nin eksikliğini tam olarak gideremese de, Malatyaspor defansının bir anlık durgunluğunu affetmeyip, attığı golle takımına 3 puan kazandırdı.Sakatlıktan çıkan Feghouli 25.dakikada topa koşarken tekrar sakatlandı. Takımların sağlık ekipleri soğuk havalarda maç öncesi ısınmayı iyi yapmıyorlar mı? Yoksa sakatlık tam geçmeden, futbolcular yeniden sahaya mı dönüyor?

Galatasaray topla çok daha fazla oynayıp, kısa paslarla gol yollarını açmaya çalışırken, Malatyaspor oyunu geride kabul edip, uzun top ve hızlı ataklarla gole gitmeyi hedeflemişti. Arda Turan’ın gayretli oyunu ve pasları sonuç getirmedi. Teknik adamlarda oyuncuların yorgunluğunun farkında. Bu nedenle 75’e gelince değişiklik hamleleri başlıyor.

Fatih Hoca da, Arda ve Belhanda’yı kenara alarak yaptı bu hamleleri. Hamza Hamzaoğlu da, Adem ve Acquah ile hamlelere cevap verince son bölümde maça biraz hareket gelir diye düşünenler yanıldılar. Ligimizde futbol kalitesi zaten malum ama dünkü futbol, ligimizin de çok alt seviyesinde idi. 12 gün önce bu sahada rakibini penaltılarla geçen Galatasaray, Süper Lig tarihinde ilk kez Malatya deplasmanından 3 puan almış oldu. Hakem Ali Palabıyık ufak tefek hatalar yaptı ama maçın genelinde başarılı bir yönetim gösterdi.