Geçtiğimiz yıllarda 63 yaşında yaşamını bitiren Dilber Ay'ın hayat hikayesi beyazperdeye aktarılıyor. 'Küçük Dev Kadın Dilber Ay' ismini taşıyan filmin oyuncuları ve konusu merak ediliyor. Büşra Pekin'in rol alacağı Dilber Ay'ın gençliğini ise Şahin Kendirci'nin kız kardeşi canlandıracak.

DİLBER AY FİLMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Dilber Ay filmi için ilk fragman yayımlandı. Büşra Pekin'in rol alacağı Dilber Ay'ın gençliğini ise Şahin Kendirci'nin kız kardeşi oynayacak. Kamuran Süner ve Nalan Merter Savaş’ın yazdığı, Hakan Kırkavaç’ın yönettiği “Küçük Dev Kadın Dilber Ay” adlı filmin çekimlerine Adana’da başlandı.

Müzik direktörlüğünü İskender Paydaş’ın, görüntü yönetmenliğini İngiliz Jean Paul Seresin’in üstlendiği “Küçük Dev Kadın Dilber Ay”ın kadrosunda Nursel Köse, Ayberk Pekcan, Selen Uçer ve Ruhi Sarı da yer alıyor. Adana’dan sonra Sakarya ve İstanbul’da devam edecek çekimler şubat ayında tamamlanacak. Film, 22 Ekim 2021’de vizyona girecek.

29 Nisan 2019’da, 63 yaşındayken yaşamını yitiren Dilber Ay’ın kalp krizi geçirdiği yazılmış, ardından eşi İbrahim Karakaş sanatçının ayak tırnağını keserken iltihap kaptığını ve ölüm sebebinin bu olduğunu açıklamıştı.

KÜÇÜK DEV KADIN DİLBER AY FİLMİ OYUNCULARI KİMLER?

Dilberay Küçük Dev Kadın filmi yapımcılığını Oğuz Sözen, Özgür Tari ve Turgay Keskin yapıyor. Dilberay Küçük Dev Kadın filmi oyuncu kadrosu ile ilgili çalışmalar devam ederken başrol kadın oyuncusu yani Dilberay karakteri belli oldu.

Dilberay filminde Dilberay rolünü Büşra Pekin canlandırıyor. Dilberay’ın çocukluğunu da Şahin Kendirci'nin kız kardeşi Zeliha Kendirci canlandırıyor. Dilberay’ın eşi rolünü ise Deniz Hamzaoğlu canlandırıyor. Dilberay Küçük Dev Kadın filmi oyuncu kadrosu; Büşra Pekinci, Zeliha Kendirci, Deniz Hamzaoğlu…

BÜŞRA PEKİN KİMDİR? 

Büşra Pekin, Dilberay rolünü canlandırıyor. Dilberay Küçük Dev Kadın filminin kadın başrolü oldu. Dilberay Küçük Kadın filmi kadın başrolü Büşra Pekin 1982 Arabistan doğumlu. Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro bölümünden mezundur. 2005 yılında BKM Mutfak oyuncularına katıldı ve burada sahne aldı. Mucize, Kolonya Cumhuriyeti, Bayi Toplantısı, Muhteşem Yüzyıl, Aşağı Yukarı Yemişliler rol aldığı bazı dizi filmler. Büşra Pekin instagram hesabı https://www.instagram.com/busrapekin/

 

Editör: Haber Merkezi