TRT1 ekranlarının rekortmen dizisi Diriliş Ertuğrul, 5 sezon sonunda 29 Mayıs Çarşamba akşamı 150. ve final bölümüyle hayranlarına veda ediyor. Türk televizyon tarihinde yeni bir dönemin kapılarını aralayan ve sadece yurt içinde değil yurt dışında da önemli başarılara imza atan Diriliş Ertuğrul'un final bölümü de Ertuğrul hayranları tarafından merakla bekleniyor. Geçen hafta yayınlanan son bölümde, bir süredir düğüm haline gelen pek çok konu çözüme ulaşmıştı. Berke Han'ın yakınındaki hainin kimliği açığa çıkarken, Ertuğrul Bey Arıkbuka'nın tuzağından kurtulmuştu. Bununla birlikte, Sırma Hatun'un Arıkbuka ve adamlarıyşa olan işbirliği ortaya çıkmış, hile ile oba beyi olan Taşkın Bey cezasını bulmuştu. Peki, Diriliş Ertuğrul final bölümünde neler olacak? Ertuğrul Bey ve İlbilge Hatun'un düğünleri olacak mı?İşte, Diriliş Ertuğrul final bölümüyle ilgili detaylar...

Diriliş Ertuğrul final bölümünde neler olacak?

Berkehan’ın yanına giden Ertuğrul Bey, yolda Arıkbuka tarafından tuzağa düşürülmüştü. Ancak Ertuğrul Bey ve Alplar,  kurulacak her türlü tuzağa karşı hazırlıklıydılar. Ertuğrul Bey ve Alpler, Arıkbuka'nın tuzağından kutulup onları alt etti, ancak Arıkbuka yine kaçmayı başardı.

Sırma, ağabeyi Beybolat'ın intikamını almak istiyordu. Hile ve rüşvet ile, Taşkın beyi oba beyi seçtirmiş ve evlenme teklifini kabul etmişti. Umuroğulları obasını artık onlar yönetecekti. Ancak İlbilge, beylik seçimlerinde bir gariplik olduğunu hissetti veGündoğdu Bey'den yardım istedi. Sonunda Taşkın Bey'le Sırma'nın oyunlarını ortaya çıktı ve saf dışı bırakıldılar.

Ertuğrul Bey, yakınlarında bir adamın hain olduğunu ve Moğallara karşı girecekleri savaşın bilgilerini karşı tarafa aktardığını söylemek için Berke Han'ın yanına gitti ve hainin kimliğini açığa çıkarak bir oyun planladı.

Yaşanan bunca gelişmeden sonra, Diriliş Ertuğrul final bölümünde, Taşkın Bey'le işbirliği yapan Sırma şimdi ne yapacak? İlbilge, ağabaeyi Beybolat'ı hainliği nedeniyle gözden çıkarmıştı, peki Sırma hakkında kararı ne olacak? Hayme Ana'nın Ertuğrul Bey'le İlbilge Hatun için başlattığı düğün hazırlıkları sonuca erecek mi soruları yanıtını bulacak.

Diriliş Ertuğrul final bölümü full izlemek için buraya tıklayın

Diriliş Ertuğrul final fragmanı

Diriliş Ertuğrul son bölümde neler oldu?

Albastı’yı öldürdükten sonra abisi Gündoğdu’yu Arıkbuka’nın tuzağından kurtaran Ertuğrul Bey ve obaya döndü. Çatışma sırasında ağır yaralanan Turgut Alp iyileşmişti. Ertuğrul Bey ve Gündoğdu’nun da obaya sağ salim dönmesiyle oba bayram yerine döndü. Ertuğrul Bey bu mutluluğu katlamak için  daha önce evlilik sözü verdiği İlbilge Hatun ile konuştu ve yakın zamanda bu meseleyi sonuçlandırmak istediğini bildirdi.
 
Öte yandan abisinin öldürülmesini içine sindiremeyen Sırma, Arıkbuka'ya haber yollayıp işbirliği yapmak istediğini söyledi. Onun sayesinde  Arıkbuka, Ertuğrul Bey’in Berke Han’ın adamlarıyla buluşacağı yeri öğrendi ve Ertuğrul Bey’e tuzak kurdu.

Editör: Haber Merkezi