Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Nikaragua Dışişleri Bakanı Denis Moncada Colindres, Ankara'da yaptıkları görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

"Verilen sözler tutulmadı"

Çavuşoğlu, Suriye'deki PKK/YPG saldırılarıyla ilgili, "Son zamanlarda bu tür saldırıları görmeye başladık. Terör örgütü PK/YPG'nin Türkiye'ye roket atma menzili yaklaşık 30 kilometre. Biz Fırat Kalkanı Harekatı'nı başlattıktan sonra da diğer Suriye'nin kuzey doğu bölgesindeki harekatlarımızda da Amerika ve Rusya'yla bir mutabakata varmıştık. Her iki ülke de bu bölgedeki teröristleri en az 30 kilometre güneye çıkaracaklardı. Bu sözler maalesef tutulmadı." dedi.

'Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz'

Son saldırılarda Rusya'nın ve ABD’nin de sorumluluğu olduğunu belirten Çavuşoğlu, "Çünkü sözlerinde durmadılar. Şimdi bunlar sözlerinde durmadığına göre, bu teröristler burada olduğuna göre ve saldırılarını artırdığına göre bizim de yapmamız gereken, kendi göbeğimizi kendimiz kesmektir. Biz de gerekeni yapacağız, bu bölgelerden bu teröristlerin temizlenmesi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.

"Sen eğitiyorsun, sen silah veriyorsun"

ABD'nin Suriye'de şehit olan Türk güvenlik güçlerine yönelik taziye açıklamasına da değinen Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Şimdi ABD açıklama yapıyor, müttefikimize Suriye'den gelen saldırıları kınıyoruz diyor. Peki bu silahları kim veriyor bu teröristlere, kim eğitiyor bunları? Sen eğitiyorsun, sen silah veriyorsun. Sonra da göstermelik bir kınama açıklaması yapıyorsun. Burada samimiyetsizlik apaçık ortadadır."

"Afganistan’daki yönetimin kapsayıcı olmasını istiyoruz"

Çavuşoğlu, Afganistan'da yaşanan gelişmelerle ilgili de şunları söyledi:

"Şu anda ülke içinde 4 milyon yerinden edilmiş kişi var. Bu insanlara bizim uluslararası toplum olarak yardım etmemiz gerekiyor. Afganistan’daki yönetimin kapsayıcı olmasını istiyoruz."

Editör: Haber Merkezi