Diyanet fetva uygulaması ile özellikle Ramazan ayının gelmesinin ardından vatandaşların, oruç ve ramazan ayı ile ilgili soruları ile tüm yıl içinde merak ettikleri sorular cevabını bulacak. Peki, Diyanet fetva uygulaması nedir, nasıl kullanılır? Diyanet fetva uygulaması IOS ve Android telefonlara nereden indirilir? Haberimizde, konunun detaylarını bir araya getirdik…

FETVA UYGULAMASI NEDİR?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre fetva uygulaması, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun, vatandaşlar tarafından yöneltilen güncel soruların cevaplarını verdiği ve Diyanet İşleri Başkanlığı Bilgi Yönetimi ve İletişim Daire Başkanlığı tarafından geliştirilmiş bir mobil uygulamadır.

Fetva uygulamasında birbirinden farklı binlerce konu hakkında soru ce cevap bulmak mümkün. Diyanet İşleri Başkanlığı’na sorulan güncel konuları ele alınması üzerine uygulamada inanç, dua ve zikir, temizlik, namaz, oruç zekat ve sadaka, adak ve yemin, hac ve umre, kurban, aile hayatı, ticari hayat, vakıf, sosyal hayat, tıp ve sağlık, bidat ve hurafeler miras ve vasiyet, yiyecek ve içecekler ve kadınlara özel…

DİYANET FETVA UYGULAMASI NASIL İNDİRİLİR?

Diyanet fetva uygulamasını indirmek için mobil cihazlarınızdaki iOS ve Android işletim sistemlerinden giriş yapmanız ve uygulamayı indir butonuna tıklamanız yeterli.

GOOGLE PLAY’DEN DİYANET FETVA UYGULAMASI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

APPSTORE’DEN DİYANET FETVA UYGULAMASI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

FETVA UYGULAMASI NASIL KULLANILIR?

Fetva uygulamasının içerikleri e-devlet üzerinden yayınlanmış dini konular ile vatandaşların Diyanet İşleri’ne en çok sorduğu dini konular derlenerek hazırlandı. Bu uygulama ile tüm soru ve cevaplara kolayca ulaşmak mümkün.

Uygulamanın içerisinde ibadet hayatı, sosyal hayat ve inanç gibi başlıklar ve bu başlıkların da pek çok alt başlığı bulunuyor. İsterseniz bu başlıklardan merak ettiğiniz konulara ulaşabilirken, uygulamada bulunan arama yerine öğrenmek istediğiniz konu ile ilgili anahtar kelime veya kelimeler yazarak uygulama içinde arama yapabilir ve istediğiniz konuya ulaşabilirsiniz.

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi