Kabine Toplantısı'nda açıklanan doğalgaz desteği ve fatura desteği hakkında detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daha öncesinde kömür yardımı olarak da yapılan desteğin yeni yılla birlikte 'doğal gaz faturası desteği' olarak da verilebileceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından doğalgaz desteği nedir kimlere verilecek?  Doğalgaz desteği fatura yardımı başvurusu nasıl, nereden yapılır?

DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ BAŞVURU EKRANI

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Kış aylarının gelmesiyle ve soğuk havaların etkisini arttırmasıyla yardımlar gündeme geldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık kömür yardımı kadar doğal gaz desteği de sağlanacağını ifade etti. Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi bir vatandaşın evinde doğal gaz kullanması durumunda kota miktar olarak doğal gaz ücretinde yardımcı olunacağını vurgulayarak, bakanlık olarak yapılacak doğal gaz yardımının detaylarını anlattı.

Sağlanılan kömür yardımı kadar doğal gaz desteğinin de verileceğini kaydeden Bakan Yanık, normalde diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla veya kart dağıtarak yardımda bulunduklarını anımsatarak, bu hizmeti vatandaşlara ulaştıracaklarını söyledi. Başvurular nereden yapılacak? Yapılacak yardımdan faydalanmak isteyen vatandaşların, yakacak ve fatura yardımına e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği kaydedildi.

Doğalgaz desteği

DOĞALGAZ DESTEĞİ KİMLERE VERİLECEK?

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğalgaz desteğiyle ilgili şu ifadeleri kullanmıştı: ''Enerji Bakanlığı ile Bakanlığımız arasında çalışma yapıldı. Bazı bölgelerde sadece kömürle ısınma değil doğalgaz altyapısı da söz konusu. İhtiyaç sahibi ailelerin bu ihtiyacının giderilmesinde hem çevreye katkısı hem de daha kolay ve erişilebilir bir ısınma aracı olması açısından kömür için verdiğimiz sosyal yardımı doğalgaz için de vereceğiz." dedi. 

DOĞALGAZ DESTEĞİ NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklanan destekler arasına doğalgaz yardımını da ekleyerek detayları açıkladı; ''2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğalgazda 80 milyar, elektrikte 20 milyar, akaryakıtta 65 milyar liralık kamu adına fedakarlık yaptık Vatandaşlarımızın cebinden çıkacak 165 milyar lirayı kamu kaynaklarından karşıladık. Kamunun vatandaşlarımıza desteği sürmektedir.

Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımlarının yeni yıl ile birlikte, altını şimdi çiziyorum, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi