Doğalgaz desteği başvurusu hakkında yeni gelişmeler merak ediliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteği konusunda yeni bir açıklama yaptı. Vatandaşlar merakla "Doğalgaz desteği ne zaman ödenecek, tarih belli mi? 2022 Doğalgaz desteği kimlere verilecek, başvuru nasıl yapılır?" sorularına cevap arıyor. 

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI MI? NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğalgaz desteği ödemeleri zamanı hakkında, "Doğal gaz desteği ödemelerinde teknik çalışmalar tamamlanmak üzere. Doğal gaz desteğinde başvurular şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemeler ise mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacak. Bu yönde çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz." dedi.

Doğalgaz desteği

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğalgaz desteği başvurusu hakkında şunları söyledi, “Sağladığımız kömür yardımı kadar doğalgaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğalgaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğalgaz ücretine yardımcı olacağız. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduk. Burada fatura olduğu için ödeme noktalarıyla anlaşılır, faturayı biz mi yatırırız ya da biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız” dedi.

DOĞALGAZ DESTEĞİ NE ZAMAN VE KİMLERE VERİLECEK?

Doğal gaz desteği ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Yanık, "Biz çalışıyoruz, programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde biraz daha çalışmamız gerekiyor. İnşallah eğer mümkün olursa mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemelerimizi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Isınma yardımı yaptığımız bir grup var. Her yerde kömür kullanımı olmayabiliyor. Doğal gaz altyapısının oluştuğu, yardım alması gereken vatandaşlarımız oluyor. Dolayısı ile hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlarımıza katkısı açısından doğalgaz desteğimize çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi