Kripto para piyaslarındaki hareket devam ediyor. Türkiye'de Tehodex ve Vebicoin gibi borsaların kapanması kripto para yatırımcısını tedirgin etse birçok kişi bu alanda parasını değerlendirmeye devam ediyor. Son dönemde yükselişi arttıran Dogecoin'in kaç dolar/TL olduğu araştıyılıyor.

Kripto para piyasasını yakından takip edenleri rağbet gösterdiği Dogecoin fiyatları giderek artıyor.

DOGECOİN NEDEN YÜKSELİYOR?

Dogecoin fiyatlarının artmasının nedeni ise dünyaca ünlü girişimci Elon Musk'un desteği.

dogein

Alt coinler arasında son dönemde hızlı yükseliş grafiği yakaladıktan sonra düşüşe geçen Dogecoin yeniden yukarı yönlü ivme yakaladı ve tüm zamanların rekoru olan 0,50 dolar seviyesini aştı.

DOGECOİN KAÇ DOLAR/TL OLDU?

Dogecoin tüm zamanların rekorunu kırarark 0,50 dolar seviyesini aştı. An itibariyle dolar kuru 0,657613 dolar seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. Yani, 1 Dogecoin 5,43 Türk Lirası değerinde.

dogecoin

DOGECOİN NEDİR?

Dogecoin (sembolü Ɖ ve D, kısaltma: DOGE) anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilmiş bir kripto paradır. Dogecoin, logosunda ve isminde popüler bir internet meme’i olan ve Doge olarak anılan bir Shiba Inu cinsi köpeği taşır.

Litecoin tabanlı bir elektronik para birimidir. 6 Aralık 2013'te tanıtılan Dogecoin, hızlı bir şekilde kendi internet topluluğunu geliştirerek 28 Ocak 2021'de 5,4 milyar ABD Doları tutarında bir piyasa değerine ulaştı. 4 Mayıs 2021 itibariyle piyasa değeri 62 milyar ABD dolarını geçmiştir. 2 Şubat 2021 itibariyle, r/dogecoin subreddit’inin toplam takipçi sayısı 781.000’e ulaşmıştır. Dogecoin Türkçeye "Aya!" veya "Aya doğru!" olarak çevrilebilen "To the moon!" sloganıyla anılmaktadır. Şaka amaçlı çıkan coin 0.57 $ seviyesine kadar çıkarak kamuoyunu şaşırtmıştır

 

Editör: Haber Merkezi