CHP içindeki HDP kanadına yakın ve terörist Demirtaş’ın bir numaralı âşıklarından olan eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş katıldığı bir televizyon programında, Bugün AK Partili bir arkadaşıma sordum, ‘Mehmet Ali Çelebi ile bir irtibatınız mı var?’ diye. 'Mehmet Ali Çelebi ile AK Parti Grup Başkanvekillerinden biri ve AK Parti MKYK Üyesi bir arkadaşımız bir temas kurdular, görüşmeler yaptılar ve Mehmet Ali Çelebi’nin ekim ayından itibaren AK Parti sıralarında artık milletvekilliğine devam etmesi hususunda anlaştılar' dedi'' açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklamadan sonra nerede Cumhur ittifakı düşmanı varsa iti-kopuğu, devrimcisi, komünisti, sağcısı-solcusu, PKK’lısı-Fetöcüsü, 6’lısı-7’lisi çıldırmış gibi bağımsız milletvekili Mehmet Ali Çelebi’ye karşı saldırıya geçtiler. “Milliyetçiyiz, Atatürkçüyüz” diye ortada gezerken kendilerini PKK’nın kucağında ittifak yolculuğunda bulanların omurgadan bahsetmesi de bu sürecin en trajikomik manzarası olmaktadır.

          Mehmet Ali Çelebi daha önce de, “PKK-Öcalan severlerin hoş görüldüğü denklemlerle işim olmaz net! Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!” diyerek bunları çıldırtmıştı. Aslında bundan önce de “6 lı masanın aylardır cevaplayamadığı 20 soru! Takım tutma değil ilke tutma zamanıdır. Aslolan devlettir, millettir!” twiti atmış ve “Türk milleti adına Millet ittifakına Sorular” başlığı altında 20 tane soru yönelterek bunların bozuk ruh sağlıklarını daha çok bozmuştu. 

          “Millet ittifakı” maskeli, aslında gerçekte “Zillet ittifakı” olanlar o soruların hiçbirine dahi cevap veremez haldedir. O soruların içeriğinde de her şey ortadadır. Mehmet Ali Çelebi’ye göre 6+HDP birlikteliği bu ülkeye ihanet içindedir.

          6+HDP’nin mensupları aynada bir kılıklarına, tiplerine bakmadan, ilişkilerine, oturdukları emperyalist kucaklara bakmadan, Mehmet Ali Çelebi’nin AK Parti’ye geçme ihtimalinin konuşulmasına ve onun “Siyaseti bıraksam da 6+1 değil Cumhur ittifakı derim!” sözlerine adeta cinnet geçirmiş gibi saldırıyorlar. 

CHP’den milletvekilliği yapmış Mehmet Ali Çelebi nasıl olur da AKP’ye geçermiş…

          Eee sizde Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Mustafa Kemal Atatürk’ün miras bıraktığı CHP idiniz. Şimdi Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya çalışan HDP ile ittifak yapıyor, günün 24 saati PKK’lı teröristlere özgürlük istiyorsunuz.

          AKP madem bu kadar kötüydü ve “İki dünya bir araya gelse, AKP ile bir araya gelemeyiz!” rolü oynuyorsunuz, o halde 7 Haziran 2015 seçimleri sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun şu sözlerine de bir açıklık getirirsiniz:

“AKP ile koalisyon kurulmazsa çok üzülürüm”,

         “AKP ile ön yargısız, kırmızı çizgisiz, 17-25 Aralık’ı dayatmadan, Türkiye için her türlü ödünü vermeye hazırız”

          ‘’AKP ile ön yargısız bir şekilde görüşeceğiz; 17-25 Aralık konusunda rövanşist olmayacağız.’’

          2015’de bunu söyleyip 15 Temmuz hain darbe girişiminin değiştirdiği Türkiye şartlarında milli duruş etrafında birleşmiş Cumhur ittifakına saldırmanızın sebebi nedir?

          Terör örgütü PKK’ya Türkiye’de, Irak’ta, Suriye’de darbe vurdukça feryat sesinin sizden çıkması mı?

         Türkiye’nin yardımıyla 30 yıldır Ermeni işgalinde olan Karabağ işgalden kurtarılınca “Türkiye silah yardımı ve cihatçı gönderdi” diye Türkiye’yi ihbar eden Ermenici olmanız mı?

          KKTC yönetimi, Ersin Tatar gibi milli bir düşence sahibinin eline geçince “Hepimiz Mustafa Akıncı’yız”  diye Rumcu ağıt yakmanız mı?

Mavi Vatan projesinde, Ayasofya’nın ibadete açılmasına emperyalist hoparlör olmanız mı?

         Kendileri söz konusu olunca “Dünle beraber gitti cancağızım/ Ne kadar söz varsa düne ait/ Şimdi yeni şeyler söylemek lazım... " sözünü hatırlatıyorlar. Biz hatırlatınca da her türlü kara propagandayı, iftirayı, çirkefliği harekete geçiriyorlar. Mehmet Ali Çelebi’ye yönelik gerçekleştirdikleri linç girişimi de böyle birşeydir.

         CHP’li Özgür Özel, Mehmet Ali Çelebi için demiş ki: Şimdi çıksın, İzmir’de bir dolaşsın bakalım. 

          Kemal Kılıçdaroğlu gibi Atatürk düşmanı, HDP işbirlikçisi şahıs Türkiye’yi dolaşıyor da, “HDP’lilerin gücüne güç katmaya geldim” diyerek HDP eylemlerine desteğe katılan, Diyarbakır-Sur’da Türk askeri ve polisiyle çatışan PKK’lılar için “Kahroluyoruz. Bir şey yapamamak, gidememek bizi üzüyor“ sözleriyle destek mesajları veren, PKK’ya yardım ve yataklık eden HDP’li Sur Belediyesi’ne kayyum atanmasına karşı çıkan, “Kıbrıs Kıbrıslılara bırakılmalı” diyen Tunç Soyer gibi biri İzmir’de Belediye Başkanı olarak geziyor, olur olmaz her yerde “Çav Bella” dansı ediyor da, Mehmet Ali Çelebi mi İzmir’i dolaşamayacakmış! 

          Neymiş suçu: Dün AKP’ye böyle demiş, bugün AK Parti’ye geçecekmiş ve destek oluyormuş…

          Dün AKP’nin yanlışlarına yanlış demek, bugün AK Parti’nin doğrularına doğru demek suç olabilir mi? Kaldı ki, dünün AKP’si ile koalisyon kurmak için 35 gün peşinden koşan sizsiniz.

          Dün, terörist Demirtaş’a “Adalardan, dağlardan talimat alan Demirtaş'ın; CHP üzerinden dedikodu siyaseti ile manşet olma çabası ortadadır!” diye seslenirken, bugün CHP’de Demirtaş kemiği yalayan sizler değil misiniz Özgür Özel?

         Şimdi “Adalardan, dağlardan talimat alan” HDP ve terörist Demirtaş ile işbirliği ve ittifak yapan siz değil misiniz? 

         Günün 24 saati terörist Demirtaş’a özgürlük isteyen ve “Onun cezaevi günleri şeref madalyası olacaktır” diyen Genel Başkanın Kemal Kılıçdaroğlu değil mi?

         Dün, PKK açılımı yapan ama son 7 yıldır 35 bin terörist leşini yere serme kararlılığını ve  iradesini göstermiş hükümete bu mücadelesinde destek vermek her Türk vatandaşının görevidir. Mehmet Ali Çelebi de eski bir asker ve yeni bir siyasetçi olarak bu görevi yerine getiriyor. Başka bir örneğe bile gerek yok. Cumhur ittifakının PKK mücadelesiyle, 6’lı masanın PKK, HDP, Demirtaş ilişkisinin kıyası bile yeterli olacaktır.

         CHP’den Atatürk’ü, Türklüğü, vatan ve bayrak sevgisini silenler, “Mehmet Ali Çelebi twit sildi” diye kuduruyor. Karakter kokuşunca sonuç elbette bu oluyor.

Mehmet Ali Çelebi doğru zamanda doğru bir duruş sergiliyor. 

         HDP Eşbaşkanı PKK’lı Mithat Sancar’ın “PKK ve Öcalan konusunda CHP ile aramızda hiçbir sorun yok” sözünü dert edinmeyen soysuzların, Mehmet Ali Çelebi’nin bu duruşuna saldırıları da soysuzluklarına sadece bir örnektir.

         Bir sorum da çılgınlar gibi Mehmet Ali Çelebi’ye saldıran Barış Yarkadaş’a olacaktır. Senin PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin ve PKK’lı terörist Demirtaş’ın avukatlığını yapmaya hakkın varda, onun PKK ve uzantılarına karşı büyük bir mücadele veren AK Parti hükümetine destek vermesine yok mu?

Sayın Yarkadaş, biz geçmişte AKP ile ilgili ne yazdıysak hepsini kabul ediyoruz. 

          Peki, sen geçmişte “Kılıçdaroğlu’nun kafası neden karışık?” başlıklı  yazdığın “Kılıçdaroğlu, Açık Toplum Enstitüsü kurucusu Soros’un desteklediği TESEV’in 183 no’lu kurucu üyesidir. Vakfın kurulması için gerekli olan “vakıf senedi”nin de hissedarları arasındadır. TESEV’in kurucuları, üyeleri ve mütevellileri arasında Ethem Sancak, İnan Kıraç, Can Paker, Asaf Savaş Akat, Nuri Çolakoğlu, Osman Kavala, Tarhan Erdem, Gazi Erçel, Jak Kamhi, İshak Alaton, Cüneyt Zapsu ve Bülent Eczacıbaşı gibi isimlerin olduğunu hatırladığımızda, Kılıçdaroğlu’nun “kafa karışıklığı” nın sebepleri daha iyi anlaşılacaktır. Kılıçdaroğlu, 2001 - 2002 döneminde hisse sahibi olarak mütevellileri arasına girdiği ve ideolojik gıdasını aldığı TESEV’den o denli etkilenmiştir ki; CHP’nin duracağı yeri de bu yüzden bir türlü belirleyememiştir.” Yazının arkasında mısın?

         Biz, AK Parti hükümetinde 15 Temmuz sonrası nelerin değiştiğini yahut değişmediğini yazıyoruz. Sana göre CHP’de o günden sonra değişen bir şey var mı? 

Kemal Kılıçdaroğlu Soroscu mu?

         Bay Kemal Soroscu mu değil mi biz onu bilmiyoruz. Ama bize göre kendini “2. Dersim isyanı önderi” olarak hazırladığı bir gerçek… Terörist Demirtaş’ı da onun için serbest bıraktırmaya çalışıyor. Yanılıyor muyuz Yarkadaş?